изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:42 EEST
ЛАЙЪНС КЛУБ СЪБРА БЛИЗО 32 ХИЛ.ЛВ. ЗА БЛАГОРОДНИ КАУЗИ    
ОбществоВ провелия се в съботната вечер традиционен 22-ри бал членовете и приятелите на "Лайънс клуб" - Добрич, успяха да съберат близо 32 хил. лв. Гост на приятелите от Добрич бе един от основателите на клуба и сам приятел на града полк. Ставрев

Ресторант "България" събра в съботната вечер членовете и приятелите на "Лайънс клуб". Близо 250-те гости на добричките "лъвове" бяха посрещнати с изпълнение на химна на България и на обединена Европа в изпълнение на три добрички оркестъра - Камерен оркестър Добрич, оркестъра на ансамбъл "Добруджа" и Духовия оркестър. След изпълнението на трите музикални състава, приветствие с добре дошли към всички отправи президентът на клуба Ванко Иванов, който благодари на всички за техните щедри сърца, благодарение на които клубът продължава да изпълнява проекта си за превенция на зрението на децата. Д-р Берова, която е един от специалистите, извършващи очните прегледи отчете пред всички извършеното до момента и за пореден път изтъкна важността й. Най-новият член на клуба д-р Евгения Георгиева обяви постигнатите резултати по другия проект на клуба - "Майките на Лайънс". "С помощта на общината и с тази на клуба успяхме да реализираме този проект. Той се осъществява в дома за медико-социални грижи, където се отглеждат 100 деца, изоставени от родителите си. Три студентки по педагогика за пет месеца се грижиха за 26 деца с проблеми в емоционалното си и нервно-психично развитие. Благодарение на този проект сега мога с гордост да обявя, че 10 от децата показаха 100-процентов резултат, 10 са с много добър успех, а 6 от малчуганите продължават своята терапия. Благодарение на проекта пет от тези деца вече намериха своето семейство, както и пет кандидат-осиновители пък намериха своето дете. "Лайънс клуб" обеща устойчивост на проекта и ние няма да спрем. Тук пред всички искам да поканя и една от дамите, работили по него - Снежа Георгиева, завършила педагогика, за да подпише своя трудов договор. От понеделник тя е на работа при нас в дома" - обяви д-р Георгиева. Веселин Василев пък обяви третият проект на клуба с шеговитата закачка: "Не на чуждата халтура, да на нашата култура" и призова всички да бъдат активни в томболата, даренията и наддаването в търга, за да могат да се съберат повече средства, защото "лъвовете" заявиха, че ще подпомогнат с парични средства Духовия, Камерния оркестри и ансамбъл "Добруджа".
Специални гости на благотворителната вечер бяха кметът на Добрич Детелина Николова, която връчи своя паричен жест, зам.-областният управител Тодор Георгиев, зам.-кметът на Добрич - Камелия Койчева, ротарианци от Варна, Балчик и Добрич. Специален гост на благотворителния бал бе и един от основателите на клуба, бивш директор на театъра в града, но добил сега известност като шеф на охраната в МОЛ-а от сериала "Стъклен дом" актьорът Красимир Ранков, познат като Антон Ставрев от малкия екран. Той също поздрави приятелите, а те от своя страна му връчиха снимка за спомен от срещата, напомняща първите години на клуба.
Водещ на благотворителната вечер, в която участие взеха още и изпълнители от студиото за поп-рок певци с ръководител Божана Байчева, бе братът на Красимир Ранков - Веселин Ранков. Той по изключително атрактивен начин подканяше бизнесмените да участват в наддаването на търга, в който бяха разиграни уникални предмети. Така Енчо Малев след оспорвано наддаване с Тошко Тодоров, собственик на фирма "Ел-си" се сдоби срещу 1600 лв. с ценна библиографска българска енциклопедия от 1936 г. на братя Данчови. Отново собственикът на "Добруджански хляб" надделя в наддаването за уникална златна монета със сребърен обков, на лицето, на която е св. Петър и сребърен кръст. Комплектът, който е със сертификат на Националната банка на Либерия достигна цена от 2500 лв. Тодоров пък закупи за 1200 лв. златна монета Исус Спасител със сертификат от БНБ. Тодоров дари и 200 лв. за подпомагане на трите музикални състава. Атанас Атанасов - собственик на "Атанасов груп" спечели търга и купи за 2500 лв. маслен пейзаж на Тодор Добруджански, рисуван в началото на миналия век. Две уникални саби от края на 19 и началото на 20 век, принадлежали на български подофицери също бяха разиграни в търга, както и два щика, били на въоръжение в турската армия по време на руско-турската война. За НДТ Ванко Иванов заяви, че клубът е успял да събере 31 672 лв., които ще бъдат разпределени между основните проекти - за превенция на зрението на децата и "Майките на Лайънс", както и за подпомогане на Духовия оркестър, Камерния оркестър на града и ансамбъл "Добруджа".
 


Сходни връзки

ЛАЙЪНС КЛУБ СЪБРА БЛИЗО 32 ХИЛ.ЛВ. ЗА БЛАГОРОДНИ КАУЗИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди