изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 04:05 EEST
35-ГОДИШНА РОМКА СЕ ЗАПИСА В ПЪРВИ КЛАС    
Образование35-годишна ромка се записа в първи клас, научи НДТ. Жената поискала да има диплома за завършено основно образование - осми клас, и затова отишла в добричко основно училище, за да се сдобие със заветното свидетелство.

В разговор с преподаватели в училището обаче станало ясно, че кандидат-ученичката не е ходила изобщо на училище и затова педагозите я записали в първи клас в самостоятелна форма на обучение. Ученичката сама попълнила молбата за училище, като я писала с печатни букви.
Дългогодишни педагози поясниха, че жената вече е изтървала ноемврийската сесия за явяване на изпит и сдобиване с първото си свидетелство за завършен първи клас и затова трябва да държи изпит на поправка на сесията през февруари. Учителите разясниха още, че жената сама се подготвя у дома по спуснат учебен план и на изпита ще трябва да пише диктовка, да покаже, че може да чете, както и че знае как се пише правилно например джоб или джоп. Освен по български ученичката трябва да покаже знания и по математика - събиране и изваждане до 20 и решаване на задачи с празно квадратче.
Поне пет педагози ще обгрижват първокласничката. Трима ще са изпитна комисия, която трябва да подготви билети за изпитите, а двама ще са квестори. От образователния инспекторат заявиха, че това е прецедент в града и досега не е имало толкова възрастен първокласник.
 


Сходни връзки

35-ГОДИШНА РОМКА СЕ ЗАПИСА В ПЪРВИ КЛАС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди