изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:04 EET
ПРЕПОРЪКИ КЪМ СТУДЕНТИТЕ ОТПРАВЯ "ПЪТНА ПОЛИЦИЯ"    
Ред и сигурностПо време на честването на студентския празник нарастват опасностите от тежки пътно-транспортни произшествия, алармират от "Пътна полиция" в Добрич.


Основните рискови фактори са превишена скорост, изпреварвания, отнемане на предимство, управление от неправоспособни и употребили алкохол водачи. Пътните полицаи отправят препоръки, за да не се стигне до катастрофи. 
Ако пътувате с автомобила на по-далечно разстояние първо преценете дали опитът ви като шофьор е достатъчен, защото са възможни зимни изненади - снеговалеж, поледици. Автомобилът трябва да е напълно подготвен  - със зимни гуми, изправни светлини, чистачки и отопление. Носете в багажника и вериги за сняг. Ако приятелите, които возите, започнат да се черпят още преди и по време на пътуването, не се изкушавайте дори със съвсем  малко количество алкохол. Шумните разговори и високите децибели на музиката в купето пречат на концентрацията и отклоняват вниманието на шофьора, помолете приятелите си да се съобразяват с това. Не поверявайте волана на неопитен шофьор, с малък стаж, който не е управлявал автомобила, с който ще пътувате. След празничната нощ с много наздравици е важно да си починете добре и се освежите напълно. Не сядайте зад волана, ако още не сте напълно трезвен и ако не са изминали поне 8 часа от употребата на алкохол. Ако вашият шофьор управлява рисково – превишава значително скоростта, изпреварва неправилно и създава предпоставки за катастрофа, не се притеснявайте да му направите забележка.
“Пътна полиция” желае на всички студенти само приятни изживявания по време на празника.
НДТ
 


Сходни връзки

ПРЕПОРЪКИ КЪМ СТУДЕНТИТЕ ОТПРАВЯ "ПЪТНА ПОЛИЦИЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди