изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 21:40 EEST
С ПЪЛНЕН ШАРАН И РИБЕНА ЧОРБА ПРАЗНУВАХА НИКУЛДЕН    
ПразнициОсветиха рибарското пристанище в Балчик. Рибари почерпиха с чорба, пълнен шаран и карагьоз на скара за празника

За първи път рибарите в Балчик се събраха, за да празнуват заедно Никулден. Това стана на новата придобивка за морските вълци - рибарското пристанище. Свещеници от храм "Св. Никола" в Белия град благословиха рибари, гости и жители на града, както и задължителните за празника пълнени шарани. На водосвета присъстваха именникът - кмет Николай Ангелов, както и колегите му зам.-кметовете Къймет Тургут и Митко Петров, управителят на държавната фирма "Рибни ресурси" инж. Борислав Стоянов, както и ръководителят на добричкото подразделение на ИАРА Атанас Чолаков. Градоначалникът приветства всички за празника, като им пожела здраве и много успехи.
Пред журналисти председателят на сдружението на рибарите от Балчик, в което членуват около 60 души освен от Белия град още от Каварна, Добрич и Шабла, Росен Димов сподели, че за първи път балчиклии се организират така единно за отбелязването му.
"Очакваме скоро официално да ни бъде дадено пристанището, което преди беше база на ВМС. Със съгласието на "Рибни ресурси" вече започнахме да стягаме базата, като със свои средства почистихме терена, който е с площ от 7540 кв. м. Засега временно сме пуснали електричество, предстои скоро да успеем да свържем и водата" - каза Димов. На пристанището ще могат да акостират 11-те големи кораба, които са собственост на балчишки рибари и са с водоизместимост от 15 до 25 т бруторегистър. Димов добави, че се надява във времето това пристанище да бъде свързано с другото, което е за малки лодки до боцманата. Намеренията ни са тук да има освен борса, още и магазини за директна продажба на риба, както и ресторант, в който да се предлагат само рибни блюда, добави Димов. След като свещениците наръсиха присъстващите за здраве, всички имаха възможност да опитат от вкусната рибена чорба, както и от пълнените шарани и печения на скара карагьоз.
 


Сходни връзки

С ПЪЛНЕН ШАРАН И РИБЕНА ЧОРБА ПРАЗНУВАХА НИКУЛДЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди