изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 14:41 EEST
Костов: Скандалите ни ”вкалинчиха”, министри са за смяна    
Политика Премиерът трябва да направи радикална промяна в кабинета, за да покаже, че зачестилите скандали се дължат не на лошо лидерство, а на лоши изпълнители. Това заяви на пресконференция лидерът на ДСБ Иван Костов, съобщи БТА. Според него това е последният ход на министър-председателя, ако иска да покаже, че той задава правилния дневен ред, но министрите го опорочават и създават непрекъснати скандали."За една седмица сме изброили 19 скандала, което означава, че страната ни няма дневен ред, не се движи в някаква посока и непрекъснато се създават конфликти и персонални битки", заяви Костов.

По думите на Костов трябва да бъдат сменени Вежди Рашидов заради скандала с Мишел Бонев и политиката срещу българската култура, транспортният министър Александър Цветков - "най-малкото" заради сблъсъка на двата кораба край Емине, министърът на образованието Сергей Игнатов - заради скандалите около висшите училища и БАН, земеделският министър Мирослав Найденов заради случая с Калина Илиева, и министърът на здравеопазването Стефан Константинов - заради скандала със смъртта на недоносеното бебе в Горна Оряховица.

Костов каза, че на големите скандали отговарят други правителства, но в България никой не взема мерки за нищо и нито един от скандалните случаи не стига до съд и прокуратура. Той даде пример с отнетата виза за САЩ на Румен Петков.
"Петков отговори с гаменско държание, а БСП не се разграничи, италианските институции вземат мерки за случая с Рашидов, а в България никой не взема мерки за нищо. Скандалите в България се "вкалинчиха", обобщи Костов, визирайки случая с фалшивата диплома на бившата шефка на фонд "Земеделие".

Той поиска и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев да понесе отговорност за новодненото Околовръстно шосе на София.
"Кой е виновен, Бойко Борисов я откри, а къде беше онази вечер Бойко Борисов? Пуснали Фандъкова, тя ще изчисти и може би той ще дойде пак да я открие", добави Костов, цитиран от "Стандарт нюз".

Той има критики и към вътрешния министър Цветан Цветанов и припомни думите му, че бившият главен прокурор има пръст в убийства, от което е последвало само опровержение от прокуратурата.
"Това бе един отчаян милиционерски натиск", категоричен бе Костов.

Бившият премиер посочи още, че за първи път от 13 години пенсионерите няма да получат никакви пари за Коледа, което засяга два и половина милиона българи.

Костов обърна внимание и на меморандума за АЕЦ "Белене".
"Подписан е един бял лист. Това е предателство спрямо българските интересии заяви", каза той и отново предупреди, че ДСБ ще излезе в опозиция, ако българското правителство не промени положенията от подписания с Русия меморандум за проекта, предаде КРОСС. Още в деня на посещението на руския премиер Владимир Путин у нас от партията заявиха, че ако управляващите не защитят интереса на обществото, може да оттеглят подкрепата си за тях. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Костов: Скандалите ни ”вкалинчиха”, министри са за смяна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди