изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:28 EEST
ОЛАФ: Не ние сме назначили Калина Илиева    
Новини От Европейската служба за борба с измамите - ОЛАФ, отрекоха да са оказвали каквото и да е влияние за назначаването на Калина Илиева като директор на фонд “Земеделие“. Пред БНР говорителят на Европейската служба за борба с измамите - ОЛАФ Павел Борковец съобщи, че преди време са били неофициално уведомени от българските власти за това предстоящо назначение, но не са се намесвали по никакъв начин. Работа на българските власти е да избират и назначават високопоставените си служители, заяви Борковиц пред БНР.

Борковец не коментира публикациите, според които причина за бързата кариера на Илиева са “близките й връзки с представителя на ОЛАФ в България Арно Хайнен“. Борковец каза обаче, че Арно Хайнен е само служител на ОЛАФ в България и, че той е отхвърлил тези твърдения, както и че е подпомагал кариерата й.
Дори Хайнен обмислял как да защити името си.

Заедно с това от ОЛАФ заявиха, че през последната година в организацията са получени 93 сигнала за нередности при усвояване на европейски средства от фонд "Земеделие".
Това противоречи на неофициалната информация, че Илиева е изпратила до ОЛАФ 400 сигнала.

От ОЛАФ определиха като неверни и информациите, че получават процент от всички плащания, спрени заради текущи разследвания за измами и нередности.

Европейската комисия няма да иска да се връщат пари, раздадени от ДФ "Земеделие" по време на управлението на Калина Илиева. Това заяви в Брюксел Роджър Уейт - говорител на еврокомисаря по земеделието Дачиан Чолош. По думите на Уейт работа на българските власти е да разследват дали Калина Илиева е била компетентна да оглави фонда.

"За Европейската комисия е важно земеделските производители да са получили парите си коректно", каза още говорителят Роджър Уейт, цитиран от Би Ти Ви. България ще трябва да връща пари, ако след проверка се докаже разминаване между декларираните от българските фермери земеделски площи и заснетите. В петък у нас пристига еврокомисарят по земеделието Дачиан Чолош. http://dnes.dir.bg

ОЩЕ ЗА СКАНДАЛА "КАЛИНА ИЛИЕВА

 


Сходни връзки

ОЛАФ: Не ние сме назначили Калина Илиева | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ОЛАФ: Не ние сме назначили Калина Илиева
Автор: Anonymous да 2010-12-07 @ 12:58 EET
Пикла Долна.
ОЛАФ: Не ние сме назначили Калина Илиева
Автор: Anonymous да 2010-12-07 @ 19:14 EET
пиклю си ти, щото явно крадеш-земеделецю

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди