изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:54 EET
По-голяма ваканция през пролетта    
ОбразованиеПролетната ваканция ще е по-дълга и ще компенсира зимната, която ще остане до 2 януари, въпреки протестите на учениците в цялата страна.
Това съобщиха от Министерството на образованието, цитирани от в. "24 часа". Пролетната ваканция ще е от 30 март до 10 април. Почивката, която стартира от края на март, тази година ще е 12 вместо 11 дни, както беше през 2009 г. Тогава и великденските празници влизаха във ваканцията. Сега към този допълнителен ден се прибавят още 4. Това са свободните дни за Възкресение Христово на 22 и 25 април заедно с дните от уикенда.

От края на ноември ученици от цялата страна организираха протести срещу кратката коледна ваканция. Според учащите краткият отдих няма да им даде възможност да си починат и да си подговят домашните.  Те настояват за зимна ваканция до 10 януари.
Протестите на учениците за по-дълга ваканция бяха предизвестени още през лятото, но ескалираха през ноември.

Министърът на образованието Сергей Игнатов заяви, че коледната ваканция през последните години е по-кратка, защото зрелостните изпити и изпитите след 7-и клас са през май - по време на учебни занимания. По този начин се намалява броят на учебните дни, без да се удължава продължителността на учебната година. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

По-голяма ваканция през пролетта | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди