изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:19 EEST
Алчните 16 депутати отнасят 40 бона глоба?    
ПолитикаБойко Борисов няма да иска извинения от ГЕРБаджиите, които се изкушиха и откликнаха на поканата да присъстват на луксозно парти срещу шикозен мобилен телефон. "Мисля, че те толкова публични шамари получиха от медиите, че на мен няма за какво да ми се извиняват", коментира Борисов. Той заяви още, че се надява това, което сториха, „да им служи за обеца на ухото, и глобата от 40 000 лева, наложена им от парламента, е достатъчна", съобщи Дарик.


По-рано днес председателят на етичната комисия в НС Валентин Николов заяви, че ще предложи промени в правилника за дейността на парламента, за да може провинилите се депутати да получат адекватни наказания.  

В противен случай комисията нямала правомощия да ги санкционира, освен да ги порицае публично.

Предлаганите поправки предвиждат по-сериозни санкции за подобно поведение – една месечна заплата и отстраняване от комисия за една година. Те ще бъдат разгледани на заседанието на етичната комисия в четвъртък.

Средно избраниците взимат на месец 2307 лв. Ако предлаганите промени бъдат подкрепени от депутатите, провинилите се народни представители ще олекнат общо с около 40 бона.

Според сега действащите разпоредби председателят на НС Цецка Цачева може да накаже лакомите депутати с глоба за отсъствие от заседанието, докато са били на промоцията за безплатни телефони, която е около 120 лв., колкото е дневната им надница.

Тя може да ги отстрани от три заседания за "оскърбяване на Народното събрание" и така паричната им санкция да нарасне до 480 лева.

През Изпълкома на ГЕРБ във вторник обяснения ще дават Лъчезар Иванов, Емил Гущеров, Евгени Стоев, Ивайло Тошев, Геновева Алексиева, Светослав Тончев, Александър Стойков, Диан Червенкондев.

А пък заедно с останалите провинили се депутати – от "Атака" Кирил Гумнеров, от ДПС – Митхат Метин, Ердоган Ахмедов, Петя Раева; от РЗС – Бисерка Петрова, Дарин Матов; от БСП – Румен Такоров и независимият Димитър Чукарски, ще чакат какво ще реши етичната комисия в четвъртък.

http://www.dnes.bg

 


Сходни връзки

Алчните 16 депутати отнасят 40 бона глоба? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди