изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:49 EET
ЗАПОЧНА СЪБАРЯНЕТО НА БУНАТА В РУСАЛКА    
НовиниДо пет дни ще бъде разрушено яхтеното пристанище. Тече процедура и за премахване на басейните и бетоновите пръстени

Вчера започна премахването на буната във ваканционно селище "Русалка". Строителната машина пристигна придружена от директора на РДНСК - Североизточен район инж. Галин Баев, полиция, както и представител на община Каварна от отдела по незаконно строителство. На място бяха посрещнати от управителя на ваканционния комплекс Ангел Марков, който пред медиите от институцията поиска: "Представете сервитут за преминаване през частен имот и заповед точно на мястото, където се намира това прословуто яхтено пристанище. Досега не са ми показвани съдебни решения и не знаех, че днес ще се събаря. Ако всичко е наред, няма да преча на хората да си свършат работата. Без документи не може да се влезе, защото навътре в селището това не е път, а частни алеи. Пеш може да се слезе до плажа, но автомобили освен зареждащите в курорта не влизат". В отговор на това инж. Баев представи както заповед, така и цяла преписка, като заяви: "Заповед за това, че буната, е незаконен има издадена още на 24.4.2008 г. Тя не е обжалвана и сега я изпълняваме. Връчена е по надлежния ред".
Според документите още на 24.4.2008 г. е издадена заповед за премахването. Първото възражение от тогавашния управител на комплекса е с дата 23.06.2008 г. Във възражението се казва, че се касае за каменен подход, заварен в комплекса, който е предпазно съоръжение и се налага аварийното му удължение, за което търсят съдействие от Гражданска защита - Каварна. "Затова има и писмо на зам.-началника на ДНСК от 1.08.2008 г., в което се казва, че временно се спира премахването, то да не се извършва, а собствениците да представят становище от ГЗ. До днес такова няма" - казва Баев.
Марков се опита да спре влизането в комплекса, но служител на реда устно го предупреди да не пречи на работата, за да не стига до поставянето на белезници. Така машината навлезе и докато се насочи и позиционира на буната, по факса пристигна и бе раздадено и на медиите Искане от името на Мария Николаева Банева, представляваща "Паррус" ЕООД, едно от четирите дружества, собственици на "Русалка". Искането е до Главния прокурор и до Апелативна прокуратура - Варна, с копия до Окръжна прокуратура - Добри. В тях се заявява, че действията на РДНСК са неправомерни. Според Искането, заповедите касаят премахване на брегоукрепителни и брегозащитни съоръжения. "Предвид обстоятелството, че сме собственици на имоти, които граничат с публична държавна собственост, каквито са морските плажове и морския бряг на к.к. "Русалка", сме заинтересовани от опазването на същите и недопускането на увреждането им от човешка дейност или морски води". Според собствениците на селището е видно, че "ще бъде осъществено унищожаване и повреждане на публична държавна собственост", пише в Искането до институциите.
Малко преди да пристигне групата за премахването, представители на ФК "Калиакра" върнаха електромобила, дарен преди две години от сем. Баневи, за да се транспортиран контузени играчи от терена. Пред медиите Цонев заяви: "В знак на съпричастност към тях връщаме електромобила, за да могат, като го продадат, да платят на хората, работили в Русалка заплатите. Хора ми се жалват, че не им е плащано за септември и октомври, а за август са взели 60 на сто от заплатите си".
Пред медиите инж. Баев заяви, че до пет дни буната трябва да бъде премахната. Той добави, че в хода на проверките е установено, че незаконно са построени басейните на комплекса. "Отначало това място, където сега има басейн и друг по-малък - джакузи, са били паркинг. После са построени басейните, но няма строителни разрешителни. Тече процедура и ще бъдат премахнати, когато тя приключи" - заяви Баев. Без документи са и бетоновите пръстени на плажа, като и те трябва да бъдат премахнати, добави Баев.
 


Сходни връзки

ЗАПОЧНА СЪБАРЯНЕТО НА БУНАТА В РУСАЛКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди