изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 08:24 EEST
ДЕЦА ДАРИХА НАД 1 200 КГ ХРАНИ ЗА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА    
Общество1 265.88 килограма хранителни продукти за възрастните хора от Добрич дариха деца.


Това стана в рамките на осмата обществена кампания по проект "Да помогнем заедно на хората от третата възраст", организирана от Областния съвет на БЧК. Целта на кампанията е създаване на нагласа и условия в обществото за системни дарения на хранителни продукти на местно ниво за подпомагане на възрастни хора от Добрич.
 Кампанията се проведе в периода от 15 до 26 ноември. От общо поканени 25 училища в кампанията взеха участие 13 учебни заведения. Комисия  на ОС на БЧК обработи и обобщи получените количества хранителни продукти. Освен 1265.88 кг във вид на пакетирани боб, леща, ориз, захар, брашно, сол  и макарони, са дарени и 635 броя консерви, сухи супи и бульони. Обща стойност на събраните продукти е 2621.76 лв. Сред основните училища най-много храни са дарили възпитаниците на ОУ "Хр.Ботев" - 249 кг, на второ място се нарежда ОУ "Хр.Смирненски" - 119.5 кг, а на трето - ОУ "Хан Аспарух" - 107.6 кг. Сред средните общообразователни  училища първенец е СОУ "Д.Талев"- 403.7 кг, второ е СОУ "П. Р. Славейков" - 110.2 кг, а на трето място се нарежда ПМГ "Иван Вазов" - 100.3 кг.
 Областния съвет на Български Червен кръст изказва благодарност на всички ученици и техните семейства, взели участие в обществената кампания и им пожелава весели Коледни и Новогодишни празници. Събраните продукти ще бъдат разпределени на хора от третата възраст с допълнителна уязвимост: НПО "Хобис клуб", Съюз на инвалидите "Надежда", ТО на сляпо глухите, ТСО на слепите, ТО на глухите, Дружество  Военноинвалид в Добрич и Балчик, Сдружение на инвалидите в Тервел във връзка с Коледните и Новогодишни празници.
НДТ
 


Сходни връзки

ДЕЦА ДАРИХА НАД 1 200 КГ ХРАНИ ЗА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди