изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 18:47 EEST
ГЕРБ смъмри своите от партия "Верту"    
ПолитикаИзпълнителната комисия на ПП ГЕРБ се запознала с цялостната ситуация, предизвикала публична дискусия през последните няколко дни, а именно - участието на народни представители от 41–то Народно събрание, включително и от парламентарната група на ПП ГЕРБ в импровизирана презентация на мобилни телефони, организирана от български медии.



Комисията определи като недопустимо подобно поведение на народните представители от ГЕРБ, което уронва престижа на партията и е в противоречие с поетите отговорности за работа за укрепване доверието на обществото към Народното събрание и връщане на доверието към институциите в Република България. Изпълнителната комисия счита, че подобно поведение е несъвместимо с Устава и ценностите на партията за нов морал в политиката.

Изпълнителната комисия настоява политическите партии, чиито народни представители са присъствали на въпросното мероприятие, да изложат публично своята политическа позиция по случая.

Комисията излезе и с благодарност към разследващите журналисти, които допринесли за заздравяване на дисциплината в ПГ на ПП ГЕРБ.

„Ние смятаме, че този шамар, който получиха от медиите и от обществеността, като не става дума само за медиите, знаете, че повечето от тях са представители на по-малки общини и те самите съзнават, че това уронва и техния авторитет и авторитета на ГЕРБ”, коментира съпредседателят на групата на ГЕРБ-ерите в парламента Красимир Велчев. Той уточни, че провинилите се няма да бъдат изключени от редиците на партията, но при при повторно нарушение не само от тях, а и от други депутати мерките ще бъдат много по-строги.

16 депутати, 8 от които от ГЕРБ, миналата сряда зарязаха дебатите за данък "колиба" в Народното събрание и отидоха в столичен хотел, за да получат безплатно суперскъпи телефони от дизайнерската марка, заради което добиха популярност като "партия "Верту".

Без заплата за един месец и до една година отстраняване от заседания в комисии. Такива санкции за сгазилите лука ще предложи шефът на комисията по етика в парламента Валентин Николов. Очаква се комисията да се занимае със случая на заседанието си в четвъртък. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

ГЕРБ смъмри своите от партия "Верту" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди