изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:50 EEST
ДЕТЕКТОР НА ЛЪЖАТА ИЗДАЛ УБИЕЦА НА ДАРИНА    
Ред и сигурностПротиворечиви показания пред детектора на лъжата помогнали на разследващите да установят, че Благо Ставрев от Любимец е убил жена си Дарина Братоева, научи НДТ.


Както вестникът ни писа, скелетът на 36-годишната жена от каварненското село Раковски бе открит в кладенец в Любимец. Убиецът е задържан под стража с решение на Окръжния съд в Хасково.
47-годишният Благо Ставрев е призован в Областната дирекция на МВР в Добрич на 1 декември. Целта била установяване на факти и обстоятелства във връзка с изчезването на Дарина Братоева и на майка й - 78-годишната Пенка Братоева. Двете са обявени за общодържавно издирване през януари 2009 година като безследно изчезнали. Съгласно предварително утвърдения план, в мероприятието участвали служители от главна дирекция "Криминална полиция" при МВР и Института по психология, както и служители от "Криминална полиция" при ОД МВР в Добрич. В процеса на работата, който продължил повече от 48 часа, било установено, че Благо Ставрев е съпричастен към изчезването на Дарина Братоева.
Първоначално 47-годишният мъж дал показание, че Дарина сама е сложила край на живота си. Той разказал, че жената скочила в река Марица, но поради буйните води не могъл да я спаси. При последвалите процесуално-следствени действия Благо давал противоречиви данни по извършването на деянието. На по-късен етап - на 2 декември около 18 часа, убиецът направил пълни самопризнания, за това че е умъртвил Дарина след възникнал скандал помежду им. След това изхвърлил тялото в кладенец, намиращ се в дворно място в Любимец. За направените самопризнания е уведомена ОД на МВР в Хасково, като екипи на "Гражданска защита" извършили проверка на посочения кладенец. Около 1 часа след полунощ били намерени кости от човешки скелет, а по-късно открит и целият скелет, дамска чанта и лична карта на Дарина Братоева.
След като убил жена си, Благо Ставрев разфасовал трупа и така го изхвърлил в кладенеца, писаха електронни медии. По данни на негови близки от Любимец, мъжът разказвал, че Дарина е на гурбет в Испания. Съседите на семейството споделят, че от кладенеца зад къщата през лятото се носела отвратителна миризма, която особено се засилвала, когато братът на Благо Димитър започвал да полива доматите. Самият той коментирал, че помпата изкарвала от кладенеца кости. Роднини на Дарина от Каварна се усъмнили, че дълго време не им се е обаждала и подали сигнал в местната полиция. Според съседи на семейството от Любимец, Благо посегнал на жена си, защото тя кръшкала с други мъже. Била му поискала пари, за да живее с друг. Брат му Димитър разказа пред журналисти, че снаха му била много лоша жена и само търсела мъже. Излизала в 10 часа вечерта и се прибирала сутринта. Дори откраднала спестяванията на мъжа си и ги прехвърлила на свое име.
"Съжалявам за стореното. Бях афектиран. Не съм искал да я убивам“, каза пред журналистите в съдебна зала убиецът. Той отрече да е посегнал и на майката на жена си.
Дарина Братоева и Благо Ставрев живеели на семейни начала от около 7 години. Имали общо дете - 6-годишната Мария. За известен период от време Дарина била учителка в квартално училище в Любимец.
НДТ/ Интернет
 


Сходни връзки

ДЕТЕКТОР НА ЛЪЖАТА ИЗДАЛ УБИЕЦА НА ДАРИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди