изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:24 EEST
ДОБРИЧЛИИ ПРЕНАСЯЛИ КОКАИН ОТ ЛАТИНСКА АМЕРИКА    
Ред и сигурностБлизо 5 килограма кокаин са открити при проведена спецоперация на служители на ГДБОП и колегите им от Благоевград, съобщи МВР.


Неутрализирана е престъпна група, изградила мрежа от куриери, които пренасяли дрогата от Латинска Америка за България и за страни от ЕС. Сред тях са и четирима добричлии.
Полицейска операция за задържане и неутрализиране на групата е проведена на 2 декември. В хода на акцията е установено, че за трафика били изградени мрежи за вербуване на куриери, които срещу заплащане пренасяли наркотика по маршрута. Установени са множество начини за прикриване на кокаина – той укрит в куфари, багажни чанти, сувенири, чрез поглъщане, в капсуловани предмети, впити в дрехи и др. Тези куриери били набирани на територията на София, Елин Пелин и Добрич и действали в зависимост от направената поръчка за незаконния трафик на наркотика, както самостоятелно, така и в съучастие при необходимост.
По време на операцията около 19 часа на 2 декември в хотел в близост до Гоце Делчев били задържани М .М. /56/, криминално проявен и Ц. Ц. /35/ и двамата от Добрич – едни от основните куриери на организираната престъпна група. Установено е, че те трафикирила кокаин от Южна Америка до България, поглъщайки неустановено количество дрога. По-късно, около 22 часа, със съдействието на Магистрална полиция при СДВР, бил задържан и един от лидерите на групата - В. Н. /56 г./ от село Мусачево, криминално проявен, осъждан за трафик на наркотици. Двадесет минути по-късно в хотел в Елин Пелин са заловени и останалите участници в престъпната група криминално проявените А. А. /35/, осъждан и А. А./44/, и двамата от Добрич и Г. М. /31/ от Гоце Делчев. Установено било, че пренасяният от куриерите кокаин е предназначен за 30-годишния Д. Д. от Гоце Делчев, който не бил открит в дома си и е обявен за издирване.
При извършените процесуално-следствени действия са иззети кокаин, множество мобилни телефони, около 3 000 евро, предназначени за куриерите. Общото количество на задържания наркотик от куриерите на престъпната група е около 5 кг. Образувано е досъдебно производство. Действията по разследването продължават. НДТ
 


Сходни връзки

ДОБРИЧЛИИ ПРЕНАСЯЛИ КОКАИН ОТ ЛАТИНСКА АМЕРИКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди