изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:31 EEST
ОБЩИНА ДОБРИЧКА ПОДГОТВЯ ПРОЕКТ ЗА СОЦИАЛНО ВКЛЮЧВАНЕ    
Ред и сигурностВ община Добричка се подготвя предварителен формуляр за кандидатстване по проект „Социално включване” на Министерството на труда и социалната политика, предназначен за деца от 0 до 7 години и техните родители от уязвими групи – ромски и социално слаби семейства, деца с увреждания.


Вчера се състоя публично обсъждане на проекта. Присъстваха кметове и кметски наместници, директори на училища и детски градини, представители на администрацията и на неправителствени организации. 
Проектът бе представен от зам.-кмета Гюлхан Вейсел и Даниела Тодорова - директор на дирекция "Европейски проекти и програми и икономическо развития". Стана ясно, че финансирането е със заем от Международната банка за възстановяване и развитие. Основната цел на проекта е  подобряване на социалните услуги за деца и техните семейства в риск на територията на община Добричка. Проектът цели подобряване качеството на живот на децата в семейната и социалната среда, превенция на социалното изключване и намаляване на бедността, стимулиране на семействата за по-голяма активност във всички сфери на живота с цел осигуряване на добра семейна среда за малките деца, формиране на здравна култура за правилно отглеждане на малчуганите. По проекта ще бъде сформиран мобилен екип от високо квалифицирани специалисти – социални работници, психолози, педагози, логопеди. Ще бъде изграден консултативен център за деца  и техните семейства в риск, в който ще се предоставят комплекс от социални услуги насочени към деца от 0 до 7 години. Ще се създадат подходящи условия за оказване помощ на майки по време на бременност, осигуряване на подкрепа от специалисти на деца и семейства по време на отглеждане на децата им.
Дейностите ще обхванат около 1200 деца и техните семейства. Ще има възможност за частично намаляване на таксите за детска градина, както и за транспорт за децата, подлежащи за обучение в детските градини от населените места, където не функционират ЦДГ.
От всяка област в България са поканени по 4 общини да представят предварителен формуляр в зависимост от броя на точките, които са получени при предварителния анализ направен от всяка община. За представяне на пълната проектна документация ще бъдат поканени общините с най-високи оценки в рамките на наличното финансиране.


 


Сходни връзки

ОБЩИНА ДОБРИЧКА ПОДГОТВЯ ПРОЕКТ ЗА СОЦИАЛНО ВКЛЮЧВАНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди