изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:39 EEST
ДАРЕНИЕ ОТ ВИЕНА ЗА ДЕЦАТА ОТ "ДЪГА"    
ОбществоДомът за деца лишени от родители грижи „Дъга” ще получи коледно дарение от сдружение „Агънце” от Виена. Това съобщиха от пресслужбата на общината, като добавят, че сдружението е основано през ноември тази година от българката Юлия Тодорова Пеничка, която от 20 г. живее в австрийската столица.

Организацията е основана от българката и семейството й заедно с приятели и техни близките, с цел да се набират средства за дом „Дъга”. Те са разбрали за социалното заведение от интернет. Клон на сдружение „Агънце” се планира да се открие и в Добрич. Средствата се набират от благотворителни акции, като тазгодишния коледен базар във Виена, където се предлагат и сувенири изработени от децата от дома. За участие в този базар са изпратени и 3 рисунки на талантливия възпитаник на дома – Найден Иванов Стоянов. Набраните средства ще бъдат дарени на дома, за да се използват за ремонт на санитарните помещения. Парично дарение за Дом „Дъга” ще се получи за Коледа и от търговска верига „Технополис”. В благодарност децата ще изпратят на централния офис в София коледна художествена композиция и коледни картички.
 


Сходни връзки

ДАРЕНИЕ ОТ ВИЕНА ЗА ДЕЦАТА ОТ "ДЪГА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди