изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:47 EET
Откриха мъжко тяло в Струма, вероятно на шофьора    
НовиниНамерено е тяло на мъж в река Струма, за което се предполага, че е на изчезналия по време на водното бедствие преди дни шофьор, съобщи БТА.  Самосвалът, заедно с 36-годишния Хюсеин Мисанк, бе отнесен от реката, докато изсипваше инертни материали в разрушения участък рано сутринта. Изчезналият е от село Дагоново, община Белица. Тялото е намерено минути след 11 ч. на брега на реката, на 2,5 км от мястото на изплувалия вчера камион, в посока Кресна, съобщи Дарик радио. По думите на заместник-областния управител на Благоевград Георги Баханов трупът е на Хюсеин Мисанк, предаде "Фокус". Предстои аутопсия, която ще установи точната причина за смъртта.

Междувременно от Областната администрация в Благоевград съобщиха, че се преустановяват опитите да бъде изтеглен камионът. Кранът, който се очакваше да извади 16-тонния самосвал, е пристигнал вчера, но засега остава в Симитли. Спасителните екипи от „Гражданска защита" и доброволците от рафтинг клубове, които са на мястото на инцидента, са преценили, че скоростта на водата все още е твърде висока и работата на крана няма да бъде ефективна. Освен това в реката няма достатъчна видимост водолазите да закачат приспособленията, с които кранът да издърпа камиона, уточниха от кабинета на областния управител.

Работата по изтеглянето на самосвала ще продължи най-вероятно следващата седмица, когато спадне нивото на реката. Дотогава специализираният кран, с който бе изваден потъналият автобус в река Лим през лятото на 2004 г., ще остане на разположение в Симитли.

Кабината на самосвала, който изплува вчера на около 200 метра под разрушения път в Кресненското дефиле, е била отворена. В издирването на работника, нает от столичната фирма „Кос алфа", освен рафтинг състезатели, се включиха и негови роднини. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Откриха мъжко тяло в Струма, вероятно на шофьора | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди