изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:05 EEST
СТАРТИРА ПРОДАЖБАТА НА ВИНЕТКИ ЗА 2011 Г.    
НовиниНа стикера вече пишем регистрационния номер на колата. Цената на стикерите е непроменена.

От вчера в Областно пътно управление /ОПУ/ са в наличност и се продават винетни стикери за идващата 2011 г. Това съобщиха от пресслужбата на управлението. Оттам припомнят, че валидността на годишната винетка е от 1 януари на текущата година, за която е издадена, до 31 януари следващата година. Месечната винетка е с валидност един календарен месец считано от датата на валидизирането й. Седмичната пък важи за 7 дни, а дневната винетка е валидна за деня, който е обозначен на нея чрез перфорация.
Новото във винетните стикери за следващата година е дизайнът. С цел засилване на контрола, от 2011 г. на всички видове винетни стикери има вградено поле за собственоръчно вписване на регистрационния номер на автомобила. Това се налага, предвид изключително големия брой граждани, които притежавайки повече от един автомобил, сменят винетния стикер, в зависимост от автомобила, който ще използват, добавят от управлението. Всички винетки стикери са с еднаква степен на защита - въведени са някои от елементите, включени в новите документи за самоличност, като например ВАРИО (изменящото) се мастило и деметализирания номер на холограмата.
Дубликат на годишен винетен стикер се издава на основание чл. 10 а, ал. 5 от Закона за пътищата. Само Агенция "Пътна инфраструктура" и ОПУ има право да издават безплатен годишен винетен стикер, валиден до изтичане на срока на първоначално издадения - при счупване или кражба на предно панорамно стъкло; при производствен дефект на годишния винетния стикер. Цените на винетните стикери за 2011 г. остават непроменени спрямо миналата, добавят от управлението. На сайта на ОПУ-Добрич, - www.opu-dobrich.com, в раздел "Винетни стикери" може да се видят актуалните цени за всички пътни превозни средства с българска регистрация.
 


Сходни връзки

СТАРТИРА ПРОДАЖБАТА НА ВИНЕТКИ ЗА 2011 Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди