изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:30 EEST
ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 10.12.2010    
Времето ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА РЯЗКА ПРОМЯНА НА ВРЕМЕТО НА 10.12.2010г. НИМХ-БАН издава предупреждение за опасни метеорологични явления на територията на цялата страна – оранжев код (втора степен) за следващото денонощие (10.12.2010г.). Във всички области предупреждаваме за силен вятър с пулсации от 18 до 24 м/сек, което е от 65 до 85 км/ч. В областите от Северна България, в Софийска, София град и Пернишка и за заледявания. А по високите части в планините и за измързване. През следващото денонощие ще настъпи рязка промяна на времето у нас и ще започне метеорологичната зима.

Причината е бърз студен атмосферен фронт. Това е началото на едно продължително застудяване в страната ни. Още тази вечер със силни, а в пулсации и бурни ветрове от северозапад ще започне да нахлува много студен въздух, който до сутринта ще достигне и източните райони. Ще завали дъжд, който бързо ще премине в сняг и в отделни райони ще се образува снежна покривка. Има условия за снежни виелици, особено в планинските райони и в Североизточна България, а по планинските проходи ще има навявания. Най-слаби ще бъдат валежите в Северозападна, а по-продължителни на места в Източна и най-вече Югоизточна България. През деня температурите ще понижават и към 14 часа в по-голямата част от страната те ще бъдат от минус 2° до 2°.

Атмосферното налягане ще се повишава..

Рязко влошаване на времето в планините. Ще е облачно със снеговалежи, силен и бурен вятър и снежни виелици. Чувствително понижение на температурите и към 14 часа на височина 1200 метра ще бъде около минус 10°, а на 2000 метра - около минус 14° и ще продължат да се понижават. По високите части в планините има условия за измръзване, там температурите ще се понижат до минус 20°- минус 22°.

Над Черноморието ще е облачно. Още от сутринта студеният фронт ще е над района. Ще вали дъжд, който бързо ще премине в сняг. Ще бъде много ветровито – със силен, а в пулсации и бурен северозападен вятър. Чувствително понижение на температурите. В сутрешните часове температурите ще бъдат все още високи – 4°-7°, а вечерта – от минус 1 до 1°. Температурата на морската вода е 12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала с тенденция на усилване.

Дежурен синоптик: Красимир Стоев

ВИДЕОТО Е ПО ИДЕЯ НА Албена Фиданска

 


 


Сходни връзки

ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 10.12.2010 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди