изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:06 EEST
УСИЛЕНО ИЗДИРВАТ ПЕНКА БРАТОЕВА ОТ РАКОВСКИ    
Ред и сигурностОт няколко дни полицията усилено издирва следи от изчезналата в края на 2008 година Пенка Братоева /78/ от каварненското село Раковски, научи НДТ.


Хора от селото споделиха, че криминалистите са се активизирали, след като се разбра, че трупът на дъщеря й Дарина Братоева е открит в кладенец в Любимец. "Пак идват полицаи в селото. Дори в петък разровиха стара шахта в двора на къщата им, но не откриха нищо. Казали са и на механизаторите да се оглеждат за кости по полетата" - разказват хора от Раковски.
Пенка Братоева изчезна на 29 декември 2008 година, спомнят си нейни съселяни. Възрастната жена страдала от старческа деменция, често се шляела из селото. На въпросната дата около 19 часа била забелязана за последно от мъж от Раковски. Пенка била облечена много леко - имала на гърба си само една лятна рокля, а навън валяло сняг. Мъжът, който живеел на 50 метра от нея, й предложил да я закара до дома й. Предупредил я, че ще изстине. От тогава никой не е виждал старицата. Сигнал за изчезването й бил подаден в полицията на следващия ден - на 30 декември. Сутринта нейна братовчедка - Атанаска Йовева, която обработвала нивите й, отишла да й запали печката. Тя често я навестявала, тъй като възрастната жена трудно се грижела сама за себе си. Атанаска установила, че Пенка я няма у дома, а къщата е заключена. И се обадила в кметството, от където сигнализирали органите на реда. Старицата била търсена навсякъде, включили се и хора от Раковски, но не била открита. Съселяните й си помислили, че може да е дошла дъщеря й Дарина и да я е прибрала в Любимец. Тя всяка зима вземала майка си при себе си, а през лятото я връщала в Раковски. След няколко дни - около 7 януари, Пенка не отишла и за пенсията си. Хората си помислили, че в следващите месеци ще вземе парите на куп. Не потърсила и рентата си.
Сега, след като бе открит трупът на Дарина Братоева и се изясни, че е убита от мъжа си Благо Ставрев, съселяните на двете жени отново се тревожат за старицата. Те не изключват вероятността Благо да е дошъл в селото в нощта на изчезването й и да е откарал някъде Пенка. Хората в Раковски са много притеснени, надяват се полицията да открие нещо за възрастната жена, за да се успокоят. Споделят, че селото им иначе е спокойно, че от много години не са извършвани сериозни престъпления. Спомнят си последния нещастен случай, когато преди 40 години млада жена се хвърлила от любов в един от кладенците.
Дарина и Пенка живееха в къща, която е забутана, не е на централен път, разказват раковчанлии. Двете жени били затворени, не контактували много със съселяните си. Дарина имала завършено висше образование, преди да замине да живее с Благо в Любимец работела като учителка в горен курс в училище в Каварна. Имала доста странности, които хората от Раковски отдавали на многото учене. След като изчезнала, из селото се заговорило, че е напуснала мъжа си и отишла да живее с друг. НДТ 
 


Сходни връзки

УСИЛЕНО ИЗДИРВАТ ПЕНКА БРАТОЕВА ОТ РАКОВСКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди