изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:32 EEST
Международна конференция за популяризирането на Добруджа като туристическа дестинация    
ТуризъмНа 10 декември в сградата на Висше училище Международен колеж (International University College) се проведе международна конференция на тема „Възможности за развитие на трансграничен туризъм в Добруджа”. Конференцията е първото събитие, което Висше училище Международен колеж организира по проект „ТРАНС-ТУР-НЕТ: Създаване и маркетинг на пилотни трансгранични туристически продукти в Добруджа”.

Проектът e съвместна инициатива на български и румънски организации и се изпълнява в рамките на Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния-България 2007-2013. Програмата е съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския Фонд за Регионално Развитие, а водеща организация по проекта е Висше Училище Международен колеж, гр. Добрич.  

Проектът ще развива трансграничния туризъм в Добруджа като идентифицира, изследва и привлече още по-голям интерес към 50-те най-атрактивни туристически обекта в Добруджа.  Те ще бъдат разпределени в 5 тематични туристически маршрута: културно-исторически, природно-екологичен, гастрономически, фестивален и маршрут, представящ традиционните за Добруджа занаяти. По този начин всеки турист ще има възможност да избере маршрут, отговарящ точно на интересите му. 50-те най-атрактивни обекта ще бъдат включени в туристически пътеводител, който ще бъде широко достъпен.

Конференцията беше предшествана от тематични семинари „Културно-исторически и природни ресурси на Добруджа”. Те се проведоха в Етнографска къща – Добрич и Музей в градски парк „Св. Георги”. Там участниците имаха възможност да се запознаят на място с два от туристическите обекти и да научат повече за етно-демографските процеси и биоразнообразието в Добруджа.

По време на конференцията бяха представени предстоящите дейности по проекта и партньорските организации: Висше училище Международен колеж, Регионален исторически музей – Добрич, Търговско-промишлена палата (CCINA) – Констанца, Университет „Ovidius” – Констанца и гимназия “Ovidius” – Констанца. Експертите, работещи по проекта и участниците в конференцията обсъдиха 50-те най-атрактивни туристически обекта в българската и румънската част на Добруджа на пленарна дискусия. Всеки участник получи възможност да отправи предложения и да изрази мнение по въпроса.

На интернет страницата на проекта, www.dobrudzhatour.net, вече тече гласуване за най-интересни туристически обекти в Добруджа. Страницата е достъпна на български, румънски и английски език и всеки може да даде своя глас в подкрепа на любимата си забележителност.

 


Сходни връзки

Международна конференция за популяризирането на Добруджа като туристическа дестинация | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди