изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:31 EEST
Пенсионират полицайка, съблякла лекарка    
НовиниПолицайката, която е правила обиска на д-р Катя Гецова от болницата в Горна Оряховица, скорострелно излиза в пенсия. Педиатърката бе задържана с трима нейни колеги миналата седмица за смъртта на новородено бебе. След като бе освободена, д-р Гецова разказа шокиращи факти около процедурите, на които е била подложена. Лекарката е била съблечена гола и оставена боса върху циментовия под. Униформена служителка надянала найлонов плик на ръката си, за да “тушира телесните кухини” на жената.

“Изпаднах в ужас. Грубо прекъсвах действията на полицайката, като я питах: “Нали ме съблякохте. Защо трябва и обувките си да събувам?” А тя само отговори: “Трябва! Събувай се!” Изтръска ги и видя, че няма нищо скрито в тях”, обяснява д-р Гецова, която и досега не знае името на МВР служителката. “Но я помня добре. Ако я видя на снимка, веднага ще я позная. Направи ми впечатление, че е едра жена с униформа, а косата й стърчеше изпод фуражката. Не беше груба, но много педантично ме провери. Действията й наблюдаваше друга цивилна жена”, каза д-р Гецова.

След като педиатърката се оплака, прокуратурата възложи на търновската полиция проверка по случая. В сряда въпросната полицайка била забелязана от свои колеги да издава имуществото си. Тя служила дълго в КАТ - Горна Оряховица. Имала нужните години и още преди време подала документи за пенсиониране. След случая “Гецова” бързо процедурата се задвижила.

Д-р Катя Гецова от вчера е в 5-дневен отпуск. “Въпреки целия шок и ужас, който изживях, досега бях на работа и стриктно изпълнявах задълженията си. Но се сринах. Нямам сили. Професията ми е отговорна, а в това душевно състояние се боя да не допусна грешка”, сподели лекарката.

До момента няма повдигнато обвинение нито към нея, нито към някои от колегите й. 2000 души вече са се подписали вече Горна Оряховица в защита на болницата и медиците. От приятеля на родилката Боряна Георгиева - Стефан, който е в затвора в Белене, е взет генетичен материал, за да се установи дали той е баща на мъртвото бебе. http://www.trud.bg/

 


Сходни връзки

Пенсионират полицайка, съблякла лекарка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.83 секунди