изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:27 EEST
Почина ученичка, блъсната на зебра от БМВ    
Новини Деветокласничката в Професионалната гимназия по строителство в Русе Первин Айнурова почина след 7 дни в кома, след като бе блъсната от кола на пешеходна пътека. В сряда наобед прегледът на скенер е показал, че в мозъка няма кръвоснабдяване, което било предпоставка за мозъчна смърт, съобщи Ruse Info. Часове по-късно е настъпила и биологичната кончина. Тъй като майката Нургюл е била много разстроена, с нея не са водени разговори за донорство на органи. Бащата не детето пък е починал внезапно преди 4 години от сърдечен проблем.

15-годишното момиче бе ударено смъртоносно от БМВ на здрачаване на 2 декември на пешеходната пътека на бул. „Цар Освободител” срещу Строителната гимназия. Ученичката живеела в общежитието към училището и малко преди това отишло да си купи закуска на отсрещната страна на кървавия булевард.

На връщане тя била ударена от 31-годишен шофьор с БМВ от ромски произход.  Пробата за алкохол на водача е отрицателна. Според заключението на КАТ причината за инцидента е несъобразена скорост на оживения булевард. Екип на Спешна помощ откара момичето в болницата в кома и с хлътнал череп. След операцията момичето е поставено на изкуствено дишане в Интензивно хирургично отделение, но за седем дни не успя да излезе от кома.

На следващия ден след фаталния удар всички ученици и учители от гимназията излязоха на протест с плакати и блокираха движението на булеварда на двете пешеходки зони. Работници от общинското звено „Комунални дейности” пък преместиха "легналия полицай" от зебрата на спирката на „Оборище” пред тази, защото не можело до две съседни пешеходни пътеки да се поставят обезопасителни кабари.

От понеделник до петък включително всички ученици в училището ще носят на реверите си жалейка с надпис „Не ни убивайте” в знак на протест срещу безобразното каране на коли през двете зебри срещу гимназията по бул. „Цар Освободител”.

Всеки момент очаваме делото да бъде предадено в Русенската окръжна прокуратура, тъй като вече става дума за катастрофа със смъртен изход, каза говорителят и Валентин Личева. Тепърва наблюдаващият прокурор ще трябва да прецени дали да бъде наложена някаква мярка за неотклонение на 31 – годишния шофьор, прегазил момичето. До момента такава няма. http://rousse.dir.bg
 


Сходни връзки

Почина ученичка, блъсната на зебра от БМВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди