изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:12 EEST
Европейската комисия одобри Дунавската стратегия на ЕС    
Европейски съюзЕвропейската комисия даде ход на стратегията за развитие на Дунавския регион. Алиансът на либералите и демократите за Европа в Европейския парламент изрази подкрепата си за дългосрочната стратегия за икономическо и социално сближаване на регионите по поречието на река Дунав. Пресцентърът на групата публикува на сайта си мнението на българския евродепутат Филиз Хюсменова, която е заместник-председател на Комисията по регионално развитие на Европарламента.

 Според нея стратегията има важна роля за икономическия растеж в слаборазвитите дунавски региони, особено тези в България и Румъния. По думите й, за да бъде ефективен документът в неговото развитие и изпълнение трябва да вземат участие гражданите и местните общности.

По повод представянето на екшън плана за Дунавския регион Хюсменова изрази задоволство, че в плана е включено изграждането на мост между Силистра и Кълъраш. Тя заяви, че това е признание за силистренци за активното им участие в дискусиите, проведени по време на изработването на документа, включително и в общественото обсъждане, което евродепутатът организира през април в града. На тези форуми изграждането на мост Силистра-Кълъраш бе откроен като проект от първостепенно значение за гражданите на Силистра.  

В плана за действие на стратегията са заложени и проекти за реконструкцията на пристанище Лом, за изграждане на мост между Видин и Калафат, между Оряхово и Бекет, както и реконструкция на моста Русе-Гюргево.

Елица Иванова

Стефка Колева

 


Сходни връзки

Европейската комисия одобри Дунавската стратегия на ЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди