изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:57 EET
Царят се връща в парламента. Напусналият "Атака" Петков пристана на Симеон, жълтите не знаят    
Политика Царят се връща в парламента по терлици. Депутатът Камен Петков е напуснал "Атака", за да отиде в НДСВ. Това коментираха цял ден вчера народните избраници в кулоарите на парламента. Повечето от тях обаче не откриваха никаква логика в подобно действие. И без това царската партия вече не е парламентарно представена, чудеха се депутатите. Самият Петков не се появи на работа, а мобилните му телефони бяха изключени. Не знам за такова нещо. Тъкмо се прибирам от чужбина, коментира за "Стандарт" председателят на НДСВ Христина Христова. Тя беше категорична, че и да има такова схема, засега самата тя не е уведомена. Камен Петков обаче никога не е бил член на нашата партия, уточни още Христова.


Камен Петков обяви решението си да напусне парламентарната група на Волен Сидеров в официално съобщение, прочетено от парламентарната трибуна от зам.-шефа на Народното събрание Екатерина Михайлова. В позицията си Петков посочва, че причина за решението му е несъгласие с политиката на "Атака" и по-специално - в безпрекословната подкрепа, която от националистическата партия дават на управляващите от ГЕРБ. Паметливи депутати припомниха, че именно той беше единственият гласувал с "въздържал се" по време на приемането на бюджета за 2011 г. Изненадан съм от решението на Камен, но той е голям и сериозен човек и може да прецени какво прави, коментира колегата му Кирил Гумнеров. Зам.-шефът на "Атака" в парламента Светослав Станилов пък отсече, че не е запознат с мотивите на колегата си и че двамата били само на здравей-здрасти. От "Атака" поясниха още, че отлюспилият се Камен Петков не е член на партията им, а бил излъчен за кандидат от 25-и МИР в столицата като експерт-икономист. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров не отговаряше на телефона си през целия вчерашен ден, не беше и на работа в Народното събрание. Според атакисти отсъствието му се налагало поради здравословни проблеми.
Другата основна тема на депутатите в петъчния работен ден бе предстоящата им коледна ваканция. Избраниците ще почиват 21 дена, докато учениците - само 11. Всъщност отдихът на народните представители е регламентиран в правилника на парламента. Там е посочено, че имат право на отпуск от 22 декември до 10 януари. Де факто обаче те ще тръгнат да коват закони на 12 януари, защото заседанията на парламента започват в сряда. Възможно е депутатският отдих да е по-дълъг или по-къс, но това ще се реши на председателски съвет другата седмица. "Не стига, че се скъсахме от работа - то не бяха нощни заседания, то не бяха извънредни", тюхкаха се от Синята коалиция на приказките на журналистите за дълга ваканция.
Някои народни представители вече точат ските за заснежените писти и не губят кураж, че сняг ще има. Лидерът на ДСБ Иван Костов по традиция води двамата си внуци Ваньо и Виктор на ски в Банско. Най-вероятно и тази година ще е така. Тримата карат перфектно ски.
Теодора Йолчева
Милена Минчева

http://paper.standartnews.com/bg

Още един депутат напусна ”Атака”

 


Сходни връзки

Царят се връща в парламента. Напусналият "Атака" Петков пристана на Симеон, жълтите не знаят | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди