изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:45 EET
В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА ПЕНСИОНЕР СЪМ, А НЕ ПОЛЗВАМ НАМАЛЕНИЕ ПО БДЖ    
ОбществоДобричлия се жалва, че не му продали билет с намаление за пътуване с железницата

Жител на Добрич се жалва в редакцията на "Нова добруджанска трибуна", че му отказали да му продадат билет за пътуване с влак с намаление. Човекът разказа, че му се налагало да пътува и отишъл на гишето на гарата да си купи билет, като със себе си носел и решението си за пенсиониране. На касата обаче му отказали да му продадат билет с намаление, тъй като бил на 57 години.
Потърсихме за коментар по случая ръководителя на железницата в Добрич Димитър Василев, който обясни: "За съжаление, това е факт, защото нормативната уредба на железницата предлага намаления за пътуване с влак при определени условия. Задължително е за мъжете да имат решение за пенсиониране и навършени 63 години, а за жените - навършени 60 години и решение за пенсиониране. В наредбата изрично е записано, че пътникът трябва да отговаря и на двете условия, като в нашата нормативна база за ползване на намаления за пътуване с влак не се признават различните категории труд, при които хората имат право по-рано на пенсия, спрямо упоменатите години".
 


Сходни връзки

В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА ПЕНСИОНЕР СЪМ, А НЕ ПОЛЗВАМ НАМАЛЕНИЕ ПО БДЖ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди