изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:53 EEST
Бербатов титуляр срещу Арсенал    
СпортПродължава поредният футболен уикенд в Европа. Димитър Бербатов най-вероятно ще започне като титуляр в предстоящия двубой срещу Арсенал. Тотнъм и Челси не успяха да излъчат победител, завършвайки наравно 1:1. В Италия Ювентус победи Лацио с 2:1, които заемат второто и третото място във временното класиране на Серия А.



АНГЛИЯ

Бербатов ще играе срещу Арсенал

Днес от 22:00 ще играят грандовете Манчестър Юнайтед и Арсенал в последна среща от 17-я кръг във Вишата Лига на Англия.
Българинът Димитър Бербатов се очаква да започне, като титуляр за домакините. Сър Алекс Фъргюсън е убеден, че ще може да разчита на Рио Фърдинад, Патрис Евра и Пол Скоус, които лекуват различни, леки травми. Очаква се да се завърне и Дарън Флечър. Мачът ще попуснат Оуен Харгриивс, Майкъл Оуен и Антонио Валенсия.
За гостите, участието на Сеск Фабрегас и Абу Диаби ще се реши в последния момент, като шанса да се появят е малък. Кииран Гибс ще пропусне срещата поради травма, а Йоан Джороу най-вероятно ще се завърне. В лазарета остават още Мануел Алмуня и Томас Вермален.
Ако Манчестър победи Арсенал ще излезе на първа позиция с мач по-малко.Ето и вероятните състави според goal.com.

Манчестър Юнайтед: Ван дер Сар, Рафаел Да Силва, Фердинанд, Видич, Евра, Андерсон, Скоус, Флетчър, Нани, Бербатов, Рууни

Арсенал: Фабиански, Саня, Кошчелни, Скилачи, Клиши, Сонг, Уилшър, Денилсон, Насри, Аршавин, Чамак

Катарска компания иска да купи Манчестър Юнайтед
Една от най-големите катарски компании проявява интерес към закупуването на контролния пакет акции на Манчестър Юнайтед, съобщава “Daily Mail”. Според английските медии, домакините на световното първенство по футбол през 2022 година ще помогнат на семейство Глейзър да изчисти задълженията си от 220 милиона лири, които са като "бомба със закъснител" за Юнайтед.
Говорител на американското семейство отказа да потвърди или отрече, че катарски богаташи ще изчистят или рефинансират дълговете, за да получат опция да купят Юнайтед.

Тотнъм – Челси 1:1
Тотнъм и Челси завършиха 1:1. Дидие Дрогба отбеляза гола за гостите и пропусна да донесе победата на Челси, след като не успя да се разпише от дузпа в продължението на срещата.
Шампионите от Челси започнаха по активно срещата, като още в самото начало Анелка стреля опасно към вратата на домакините. Постепенно футболистите на Тотнъм се изнесоха напред и започаха да поглеждат по-често към вратата на съперника. В 15-та минута Дефо подаде на Павлюченко в наказателното поле на Челси, руснакът се измъкна от Тери и с хубав удар откри резултата. В 36-та минута Калу стреля опасно с глава, но топката мина на сантиметри от дясната странична греда на вратата, пазена от Гомес. До края на първото полувреме футболистите на Челси налагаха териториален натиск, но рядко достигаха до голово положение. Второто полувреме започна със силен удар на Дефо, който мина много близо край вратата, пазена от Чех. През втората част Тотнъм отново беше по-опасния отбор. Въпреки това сякаш от нищото Челси изравни резултата в 70-та минута. Дрогба получи дълга топка, преодоля Долсън и с мощен удар вкара топката във вратата на Гомес. В 90-та минута вратарят на домакините събори Калу в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Дрогба застана зад топката, но Гомес успя да избие.

Реднап: Ставаме все по-силни
След равенството 1:1 с шампиона Челси, мениджърът на Тотнъм Хари Реднап отдаде заслуженото на противника, който наложи много високо темпо на игра през втората част, предаде Sky Sports. Той не пропусна да поздрави вратаря Гомес, който спаси дузпа, изпълнена от Дрогба в продължението на срещата. „Челси наложиха силен натиск през второто полувреме. На почивката казах на футболистите, че трябва да повярват в себе. Гомес се представи страхотно, спасявайки дузпата. Играта беше открита, а резултатът показва, че Тотнъм не е по-слаб, от който и да е отбор във Висшата лига. Ставаме все по-силни”, коментира Реднап.

Анчелоти: На прав път сме
След равенството 1:1 с Тотнъм, мениджърът на Челси Карло Анчелоти заяви, че е останал доволен от играта на своя отбор, предаде Sky Sports. „Беше много важно да спечелим, мисля, че и го заслужавахме. Бяхме много близо до победата, но нищо, ще победим следващия мач. На прав път сме. Дрогба пропусна да отбележи дузпата, но той се намира в добра форма и вкара красив гол. ”, коментира Анчелоти.

Джон Тери: Челси възвръща формата си
След равенството 1:1 с отбора на Тотнъм, защитникът на Челси Джон Тери заяви, че е останал доволен от играта на отбора, предаде Sky Sports. „Ние заслужавахме да спечелим, защото доминирахме през цялото второ полувреме. Поздравявам Дрогба за смелостта да изпълни дузпата. На всеки може да се случи да пропусне. Начинът, по който играхме след почивката означава, че Челси възвръща формата си”, каза Тери.

http://www.focus-sport.net

 


Сходни връзки

Бербатов титуляр срещу Арсенал | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди