изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:55 EET
Две жени спасиха премиера Силвио Берлускони    
По света Правителството на италианския премиер Силвио Берлускони оцеля след два вота в парламента. Спасиха го 3 гласа, два от които на привърженички на бившия му съюзник Джанфранко Фини. Първо бе гласуван вот на доверие в Сената - той беше спечелен със 162 от общо 308 гласа, съобщи АФП, цитирана от "Фокус". Очакваното по-трудно гласуване по вота на недоверие, внесен от опозицията и центристите, в долната камара – Камарата на депутатите, мина с минимално мнозинство от 314 гласа „за” и 311 гласа „против”.

Повод за вотовете станаха неотдавнашните оставки на четирима министри, привърженици на Фини. Освен това Берлускони бе подложен на натиск и заради поредната сексафера около него - този път със 17-годишната мароканка Руби. 

Депутатките Катя Полидори и Джампиеро Катоне от партията на председателя на парламента Джанфранко Фини „Бъдеще и свобода за Италия” изненадващо подкрепиха кабинета, пише БТА.
Напрежението в парламента ескалира и няколко депутати започнаха дори да се блъскат.

За вота с линейка бе докарана депутатката Джулия Козенца от движението на Фини, която беше в болница заради проблемна бременност.
Други две бременни депутатки дойдоха с инвалидни колички. Федерика Могерини е от опозиционната Демократическа партия, а Джулия Бонджорно - от движението на Фини.

Италианският премиер тържествува след вота, освен това бе убеден, че ще го спечели.
След обявяването на резултатите заяви: "Напълно изключено е да подам оставка", цитира го електронното издание на "Кориере дела сера". Преди време Берлускони беше казал, че ще подаде оставка, ако е спечелил вота с малко мнозинство.

Сега той припомни, че са се сбъднали прогнозите му за разцепление сред привържениците на Фини.
Красноречив пример за това бяха и призивите на някои от членовете на "Бъдеще и свобода" към техния парламентарен лидер Итало Бокино да подаде оставка, защото не е успял да сплоти редиците им във важния момент.

Макар правителството на Берлускони да оцеля, то ще бъде изправено пред трудности, защото крехкото му парламентарно мнозинство ще пречи на приемането на важни закони.
Италианският министър на вътрешните работи Роберто Марони от Северната лига, коалиционен партньор на партията "Народ на свободата" на Берлускони, заяви, че ако правителството няма солидно мнозинство в долната парламентарна камара, то по-добре ще бъде да има предсрочни избори.

Бившият антикорупционен съдия Антонио ди Пиетро, лидер на партията Италия на ценностите, пък се обърна по-рано към Берлускони: "Какъвто и да е изходът от вота, който вие купихте, няма да имате политическо мнозинство".

На фона на драматичните събития в парламента в цяла Италия днес има протести срещу реформата на висшето образование. В Рим в протеста участват 100 000 души. Към студентите и преподавателите се присъединиха пострадали от труса в Акуила и недоволни от политиката на Берлускони.

В района на Сената избухнаха сблъсъци между протестиращите и полицията. Протестиращите започнаха да хвърлят пиратки и да замерят полицията с камъни и други предмети. После тълпата се опита да нахлуе в сградата на Сената, но полицията се намеси със сълзотворен газ.

Столът на Берлускони започна да се клати силно през юни, когато Джанфранко Фини и привържениците му се отцепиха от партията "Народ на свободата", припомня Ройтерс, цитирана от БГНЕС. Фини привлече 33 депутати и 10 сенатори под знамето на групата "Бъдеще и свобода за Италия" и така лиши премиера от гарантираното му абсолютно мнозинство в долната камара на парламента (316 от 630 депутати).
Силвио Берлускони обаче постепенно успя да привлече част от дисидентите и да укрепи позициите си, което го накара да мисли за евентуални предсрочни парламентарни избори, за да се опита да елиминира Фини. http://dnes.dir.bg/

Бургазлийка клати кабинета на Берлускони

Родните сексскандали приличат на сапунка

Берлускони се оплете в ”Рубигейт” с непълнолетна

Берлускони обичал да прави бунга-бунга

Британски вестници: Берлускони споделил леглото си с три жени едновременно

Бялата вдовица Дарина Павлова омаяла Рицаря Силвио Берлускони

Най-скъпите разводи в света

Божидар Димитров: Берлускони не е устоял на чара на Дарина Павлова

Дарина се омъжва за 10 милиарда долара!

БЕРЛУСКОНИ СЕ ЛЕКУВА С МИНЕТИ

Малък Тошко и татко му си менкали Дарина на Илия Павлов

18-годишната Ноеми - Моника Люински на Берлускони

 


Сходни връзки

Две жени спасиха премиера Силвио Берлускони | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди