изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:11 EEST
БРОИМ СЕ ПО ИНТЕРНЕТ ЗА 10 ДНИ    
НовиниВчера се проведе второ заседание на Областната комисия по преброяването, което бе председателствано от зам.-областния управител Тодор Георгиев. Пред присъстващите представители на общини секретарят на комисията и ръководител на Териториалното статистическо бюро в Добрич Неделчо Василев обобщи извършеното до момента.

Според вече събраните в статистиката данни заявления за участие в преброяването догодина като преброители и контрольори са подали 58 % повече от нужното. Общият брой подадени заявления в областта са 2295, а за преброяването ще са нужни 1338 души. Василев добави, че при преброяването през 2001 г. са били наети 1350 души. Преброителните участъци в областта, които ще обхождат контрольорите пък са 1449 на брой добави още Василев. Той подчерта още, че 74 % от общия брой кандидати, които ще преминат проучване в това число и от структурите на МВР, са жени. 55 на сто от кандидатите са висшисти, а около 9 на сто са на възраст 60 и повече години, каза още Василев.
Представителите на общините обаче масово алармираха, че кандидатите за анкетьори са с ниска грамотност. Сериозно общините поставиха и въпроса с финансирането на процеса на преброяване, като изтъкнаха, че не са достатъчни средствата само за консумативи, а те ще трябва три седмици да осигурят дежурни и отопление на помещенията, докато трае процеса.
Дарина Колишева - секретар на община Каварна, заяви, че ще агитира масово да се извършва преброяването по електронен път, за да може при посещение от анкетьор домакинството да предостави само кода от изпратените вече данни. Общинските представители масово се притесняват, че анкетьорите няма да бъдат допускани до домовете на хората, заради зачестилите измами. На въпросите на представителите на кметствата Василев заяви, че към момента има идея анкетьорите да получат СИМ-карти в група, за да се облекчи финансово процеса. Що се каса електронното преброяване има също проблем - това, че от един IP адрес, т.е. от един компютър може да бъде преброено само едно домакинство.
Тези, които имат интернет могат да попълнят формуляра за 15 минути, каза Василев, като добави, че електронното преброяване ще е от 1 до 10 февруари. От 10 до 28 февруари пък по домовете ще обикалят преброителите, които ще се легитимират със служебни карти.
 


Сходни връзки

БРОИМ СЕ ПО ИНТЕРНЕТ ЗА 10 ДНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.50 секунди