изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:57 EEST
ПЪРВИТЕ 2 СМ СНЯГ ПРЕДИЗВИКАХА ЗИМНИ НЕВОЛИ    
НовиниОт Областна пътно управление декларират, че пътищата са проходими. Читатели се жалват за хаос и задръстване по пътищата в областта

"Пътищата на територията на ОПУ-Добрич, са заснежени и заледени. Опесъчават се опасни участъци, с наклони и в криви.  25 коли на пътно-поддържата фирма работят по всички направления. Няма въведени ограничения" - това съобщиха в сутрешните часове вчера от Областно пътно управление /ОПУ/. От управлението предупреждават да се шофира внимателно и да съобразява скоростта и дистанцията с пътните условия.
За жалост обаче първите 2 сантиметра снежна покривка сринаха за пореден път мита за готовността за зимата. Наш читател се обади и сподели: "Направо беше като стъкло", жалва се шофьор, пътувал към Албена. Той разказа, че в 9 часа преди завоите за село Батово е имало спрени над 20 автомобила с по-неопитни водачи, които не са смеели да продължат. Заради заледяването автобус, превозващ работници към курорта, е бил насочен по друга отсечка. "Навсякъде в страни от пътя имаше гуми от коли, които са излезли от платното. Шофьорите направо навлизаха в тревата, за да могат да спрат", разказаха очевидци. Те видели и как полицейски автомобил се занесъл и спрял с телена ограда в село Батово.
От Автогарата в Добрич заявиха, че първите автобуси, пътуващи до Албена се е наложило да бъдат пренасочвани по обходен маршрут през Балчик. Хора алармираха, че в ранните часове на деня около 100 коли са били спрени в участъка Албена - Батово. От Автогарата заявиха още, че никакво опесъчаване няма и по пътя Карапелит - Добрич, за това са споделили шофьори пътуващи по направление Силистра - Добрич. Без пясък и като стъкло бил и пътния участък между Добрич и Паскалево, пак споделили автобусните водачи.
Валентин Зеленченко - ръководител на "Пътно строителство" АД, която с анекс в момента продължава да поддържа пътищата в областта заяви, че е реагирано в срок и навреме. "Вярно е, че в 7 часа имаше неопесъчени участъци, но реагирахме своевременно и всички пътища в областта са проходими при зимни условия" - добави Зеленченко. Зам.-кметът на Балчик Къймет Тургут, която участва в заседание на Областната комисия по преброяване сподели, че изключително трудно се е пътувало по пътя Балчик - Добрич. Думите й бяха подкрепени и от Дарина Колишева - секретар на община Каварна, която също заяви, че движението по пътя до града е много трудно.
До ранния следобед вчера в Добричка област нямаше тежки катастрофи с пострадали, казаха за НДТ от "Пътна полиция".
 


Сходни връзки

ПЪРВИТЕ 2 СМ СНЯГ ПРЕДИЗВИКАХА ЗИМНИ НЕВОЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди