изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:47 EEST
"ЖИЛФОНД-ИНВЕСТ" ПРИКЛЮЧВА УСПЕШНО 2010 Г.    
ИкономикаСлед нова година некоректни наематели ще бъдат извадени от жилищата

В навечерието на новата година предварителните отчети на общинското търговско дружество "Жилфонд-инвест" сочат, че фирмата ще приключи годината на печалба. Това съобщи за НДТ управителят на дружеството Илия Михайлов. Той заяви, че обемът на фирмата тази година е от порядъка на 1 250 хил. лв., като основно перо в него е реализираните наеми от общински жилища - около 1 050 хил. лв. "Останалите средства са от другите услуги, които предоставяме - строителен надзор, инвеститорски контрол, търгове, оценки и други. Факт е, че тази година отчитаме спад от порядъка на около 60 хил. лв. спрямо миналата година от услугите ни. Това се дължи на липсата на инвеститори и кризата в строителния бранш" - казва още Михайлов. През тази година дружеството е извършило и редица ремонти на общинския жилищен фонд, който стопанисва - хидроизолации на покриви, ремонти на фуги, изолации, отстраняване на кондензна влага.
За пореден път Михайлов призовава в навечерието на празниците наемателите да се издължат към фирмата. "Тези, които не могат накуп да погасят дълговете си, то могат да дойдат в офиса и да подпишат споразумения за разсрочено плащане на задълженията" - каза Михайлов. Той добави, че дружеството целогодишно работи по събиране на вземанията си. "До средата на декември сме освободили 78 жилища от некоректни наематели, които ни дължат за наеми 58 хил. лв. На 16 наематели са връчени първи заповеди за освобождаване, заради неплатен наем общо в размер на 36 хил. лв. Други 10 наематели са дадени на съд и водим дело заради неплатени наеми в размер на 4048 лв." - каза още Михайлов. Следващите некоректни клиенти на дружеството ще бъдат извадени принудително от общинските жилища в началото на новата година, добави той, като допълни, че фирмата стига до тази крута мярка и при неплатени дългове за вода и елеенергия. Според справката на "Жилфонд-инвест" в момента списъкът с крайнонуждаещи се наброява 771 души.
 


Сходни връзки

"ЖИЛФОНД-ИНВЕСТ" ПРИКЛЮЧВА УСПЕШНО 2010 Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди