изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 03:07 EEST
Арестуваха четирима лихвари в Плевен    
Ред и сигурностЛихварска група бе разбита при спецакция в Плевен, съобщи пресцентърът на МВР. Служители на териториалното звено за борба с организираната престъпност, съвместно с колегите си от областната дирекция в Плевен, проведоха вчера специализирана полицейска операция по досъдебно производство за престъпления против паричната и кредитната система.

При акцията са задържани четирима, занимавали се с лихварство от близо две години на територията на областта. В хода на процесуално-следствените действия спецполицаите направили обиски на два адреса в Плевен, един в село Новачене и един в село Гривица и иззели доказателства, уличаващи задържаните в престъпната схема.

В апартамента на осъждан за кражба 40-годишен плевенчанин на улица „Никола Д. Петков" са открити тефтери и бележки с описани парични суми, дадени под лихва, платежни нареждания, копия от нотариални актове, удостоверения за данъчни оценки, записи на заповеди, договори за покупко-продажби на жилища и автомобили, нотариални актове за дарение и ипотека, договори за наем. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража за срок от 72 часа".

От друг адрес в града на улица „Мир" са иззети 712 пакета с размери 2.5 х 3.5 см с марихуана и 180 кутии с цигари без акцизен бандерол. При претърсването са открити също така и нотариални актове за имоти на други лица, платежни нареждания, фактури, две дебитни карти, ксерокопия на лични карти, тефтери с описани парични суми, дадени под лихва.

Обитателят на апартамента е 29-годишен, криминално проявен за престъпления, свързани с наркотици и незаконно притежаване на оръжие. Младият мъж не е осъждан. Постановена му е 72-часова мярка "задържане под стража".

И в къщата на 28-годишен мъж в Гривица антимафиотите намерили копия от лични карти, договори за банков кредит, три тефтера с описани парични суми, дадени под лихва, списъци с имена и парични суми, както и 200 кутии с цигари без акцизен бандерол. Той е задържан за срок от 24 часа.

В Новачене от жилището на 38-годишен са конфискувани дебитни карти, платежни нареждания и тефтер с отчетни парични суми, давани на лица срещу лихва. Мъжът е осъждан за кражба.

От четиримата са иззети много мобилни телефони. Вече са назначени графологични експертизи. Снемат се обяснения от свидетели и потърпевши за установяване на изнудваните граждани и парите, с които те са ощетени.

Предстои изясняването на връзката между четиримата мъже и начина, по който е действала престъпната схема. Документирането на престъплението продължават. За случая е сезирана Окръжна прокуратура - Плевен. http://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

Арестуваха четирима лихвари в Плевен | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди