изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:27 EEST
„Икономист”: България е най-тъжното място на света по доходи    
НовиниБългария е най-тъжното място на света, ако вземем предвид връзката между доходите на глава от населението и задоволството от живота. Това пише списание „Икономист” в статия, озаглавена „Богатите, бедните и България”.

Списанието се опитва да развенчае популярния мит, че парите не могат да ни купят щастие (теза, издигната през 1970-те години от Ричард Истърлин, професор по икономика от университета на Южна Калифорния, който установил твърде слаба връзка между двете), като се опира на нови изследвания, включително на Бетси Стивънсън и Джъстин Уълфърс от университета на Пенсилвания.

Американските изследователи са събрали информация за въздействието на доходите върху щастието от почти всички места по света и са групирали тези държави по 10-пунктова скала, пише БТА.

Учените са установили, че жителите на по-богатите държави са определено по-щастливи. Това съотношение обаче не е идеално навсякъде, което предполага, че за задоволството от живота играят роля и други, вероятно културологични фактори, отбелязва списанието. Така например западноевропейците и северноамериканците са близо едни до други, макар че има и аномалии като учудващо унилите португалци, отбелязва „Икономист”.

Хонконг и Дания, например, имат сходни доходи на глава от населението при паритетна покупателна способност, но задоволството от живота на хонконгците е 5,5, а на датчаните 8 по десетстепенната скала. От класацията се вижда, че латиноамериканците са радостни, жителите на бившите съветски републики са забележително окаяни, а България е най-тъжното място на света според доходите на глава от населението, заключава изданието

dariknews.bg
 


Сходни връзки

„Икономист”: България е най-тъжното място на света по доходи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди