изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:13 EET
Италиански гражданин даде съгласие да бъде предаден на френските власти    
Ред и сигурностИталианският гражданин Ромео Либерати даде доброволно съгласие пред Добричкия окръжен съд да бъде предаден на френските съдебни власти. Апелативен съд Колмар, Република Франция е издал на 07.06.2005 г. срещу него Европейска заповед за арест от Апелативен съд Колмар, Република Франция. Той е търсен за изтърпяване на  окончателна присъда от 4 години лишаване от свобода за извършено тежко умишлено престъпление – сводничество в тежка форма.

 

            В Европейската заповед за арест се посочва, че „деянието е извършено по отношение на множество лица, които са били подтиквани да проституират след пристигането им на територията на Република Франция. Мрежата, международна, е била управлявана от групировки, дошли от България и Турция, но е можела да се опира в Страсбург и на местни сводници, като Либерати, като същият е водил проститутките на мястото на тяхната дейност, предоставял им е своя апартамент и е изпращал към родните им страни парични записи”.

            В съдебно заседание за разглеждане на искането за екстрадиция на Либерати, днес Добричкият окръжен съд прие Европейската заповед за арест и справка на Окръжната следствена служба, която показва, че срещу него няма образувани досъдебни производства. Добричкият окръжен съд разпореди да бъде изискан от френския съд заверен препис на присъдата на Либерати и информация, дали той е участвал лично в съдебните заседания, и дали е бил уведомен за постановения срещу него съдебен акт.

            Съдът разясни на италианския гражданин, че в три дневен срок може да се откаже от даденото доброволно съгласие за предаване на френските съдебни власти. След това на 21.12.2010 г. Добричкият окръжен съд ще се произнесе по искането за екстрадицията му. 

Пресцентърът на Добричкия окръжен съд припомня, че 56-годишният Ромео Либерати бе задържан на 08.12.2010 г. в полицията в Добрич. Той живее в България от 2006 г. и е придобил статут на постоянно пребиваващ. На 12.12.2010 г. Добричкият окръжен съд взе спрямо него мярка за неотклонение задържане под стража.

 

17.12.2010 г.                                            Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Италиански гражданин даде съгласие да бъде предаден на френските власти | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди