изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:22 EEST
Цветанов е политикът на годината, кризата в здравеопазването е събитието    
НовиниКризата в здравеопазването и смяната на здравните министри стана Събитието на годината в традиционната класация на Дарик, като събра 29.7% от гласувалите слушатели на Дарик и читатели на dariknews.bg. Те избраха вътрешният министър Цветан Цветанов за Политик на 2010 година с 39.8 на сто от гласовете. Втори в класацията е еврокомисарят Кристалина Георгиева с 37.9%.

Трети е строителният министър Росен Плевнелиев с 12.2 на сто, четвърти е земеделският министър Мирослав Найденов с 6.2%, пети се нарежда финансовият министър Симеон Дянков с 3.9 на сто от гласовете.

Второто събитие е "МВР срещу Октопода и другите полицейски акции" с 29.2 на сто от гласовете. На трето място от събитията с 23.7% е строителството на автомагистралите, на четвърто - изборът на български еврокомисар с 10.1 на сто, на пета позиция е създаването на АБВ с 7.3%.

В петък приключи гласуването по телефона и на сайта www.dariknews.bg.

В традиционната анкета на Дарик се включиха най-влиятелните национални и регионални медии и според регламента в нея не могат да участват личности, които вече три пъти са били „Политик на годината" - това са Георги Първанов, Иван Костов и Бойко Борисов.

Петте събития на 2010 година, които медиите определиха за най-знакови, са: Изборът на еврокомисар от България; Кризата в здравеопазването и смяната на здравните министри; МВР срещу Октопода и другите полицейски операции; Строителството на автомагистралите; Създаването на АБВ.

Оценка на отиващата си 2010 година ще направят премиерът Бойко Борисов, номинираните за политик на годината, председателят на Народното събрание Цецка Цачева и лидерите на парламентарно представените политически сили, главният прокурор Борис Велчев, председателят на ВКС Лазар Груев, управителят на БНБ Иван Искров.

 


Сходни връзки

Цветанов е политикът на годината, кризата в здравеопазването е събитието | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди