изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:04 EET
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностВелико Търново. Двама са задържани за използване на неистински документ за самоличност. Двамата лясковци /на 26 и 59г./  са задържани в кантората на търновски нотариус, докато опитвали да получат пълномощно с фалшив документ за самоличност. Ф.Р./26г./ обяснил пред нотариуса, че по-възрастният му е роднина и иска за го упълномощи да се разпорежда с негов имот в Антоново, Търговищко. За целта той представил лична карта на името на мъж от София.

Нотариусът обаче се усъмнил в истинността й и сигнализирал в местното районно управление. Разследващи полицаи и служители на Икономическа полиция – ОДМВР-В.Търново задържали двамата още в кантората. Те ще останат в ареста до за 24 часа. Установено е, че по-възрастният е криминално проявен и осъждан за измами. Продължава работата за установяване на съпричастността на двамата към други престъпления, както и на още съпричастни към деянието. По случая е образувано досъдебно производство.

София. Спор и размяна на удари между таксиметрови шофьори и клиенти завърши без сериозно ранени. Минути пред 6 часа тази сутрин в полицията е получен сигнал за сбиване в района на болницата „Пирогов”. Пристигналият на място патрул прекратил сбиването, страстите бързо охладнели. На място е изяснено, че минути по-рано трима клиенти спрели такси в района на пл.”Възраждане”, качили се и потеглили към посоченото място. Като стигнали, възникнали спор за сметката. Според клиентите, шофьорът им поискал много по-завишена сума. Разправията се разгорещила, разменили се удари и таксидижията повикал по радиостанцията свои колеги, които с пристигането се включили в боя. Няма сериозно пострадали. Пред полицаите участниците от двете страни декларирали, че нямат претенции към другите. Прегледани са в близката болница, само шофьорът-скъпчия е оставен за допълнително наблюдение. Клиентите и водачите на такситата не са задържани, но са дали обяснения по случая на място.

Благоевград. Пиянска свада завърши със стрелба в санданското с. Илинденци. Разправията възникнала в местната кръчма. Провокирани от алкохола, посетителите се счепкали и шумната караница скоро се превърнала в меле. В разгара на сбиването един от участниците произвел изстрели, ранили двама братя В.А. и И.А. от селото. Първият е по-тежко пострадал и е откаран към столичната болница „Пирогов” с опасност за живота, другият е настанен санданската болница. Пристигналите на място полицаи от районното управление в Сандански направили оглед на място, установени са участниците в сбиването. Всички те дават показания з аслучилото се пред пред служителите на реда в Сандански. Образувано е досъдебно производство. Намерени са гилзи от пистолет. Изяснява се какъв е и кой е собственикът му.

Пловдив. Двама млади мъже бяха уличени в грабеж, извършен в Ръжево Конаре на 18 септември. Служителите от РУП-Хисаря са установили, че  тогава около 1 часа М.К./22 г./ от Ръжево Конаре и Т.В./24 г./ от Дълго поле влезли през незаключена врата в дома на 87-годишна жена и след заплаха с нож й отнели 2 лева и 70 стотинки и мобилния й  телефон.  В ареста за 24 часа е задържан М.К., а съучастникът му се издирва от полицията, тъй като се укрива.
Цигари без бандерол намериха вчера полицаи от Шесто РУП при проверка в барака на ул.”Игрище Кубрат” в Пловдив. Иззети са 648 кутии цигари от различни марки, притежание на Х.Д./ 66 г./, живущ на същия адрес. Други 100 кутии с цигари без бандерол от различни марки и 1000 къса ръчно свити цигари са били открити при проверка в дома на Н.Й./ 39 г./  и в  павилиона му за вестници  в асеновградското с.Тополово.
Бързо полицейско производство бе образувано срещу мъж, управлявал лекия си автомобил след употреба на опиати. Около 15 часа на ул.”Ландос” полицаи от Шесто РУП са извършили рутинна проверка на лек автомобил „Фолксваген Голф” с водач Л.К./ 32 г./. При теста с  „Drager drug test” е било установено, че пловдивчанинът е шофирал под въздействието на бензодиазепам и амфетамин. Л.К. е задържан в ареста за 24 часа.

Бургас. Към 12 часа вчера в Първо РУ “Полиция” - Бургас е получено съобщение за извършена измама по телефона. Около 9 часа същия ден, на стационарния телефон на 59-годишна жена се обадила женски глас, който тя оприличила на гласа на дъщеря си. Тя съобщила, че се е блъснала човек с автомобила си в чужбина и трябва да даде 12 000 лв. По-късно на входа на централна гара в Бургас тъжителката предала 4000 лв. на непознат мъж. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Първо  РУ “Полиция” – Бургас. 

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди