изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:07 EEST
ЗВЕЗДИ НА ПОРТУГАЛСКАТА ЛЕКА АТЛЕТИКА ХВАЛЯТ УСЛОВИЯТА ЗА ПОДГОТОВКА В ДОБРИЧ    
СпортВ Добрич се подготвяха едни от най-добрите португалски лекоатлети на дълги разстояния.

Това са участничката на четири олимпиади Ана Диас и Фернандо Силва. Двамата за първи път тренираха в България. Те са многократни шампиони на страната си в дисциплините крос и маратон, както и сред най-добрите на световни и европейски първенства.

„Пристигнахме в България заради Вашия колоездач Красимир Коев, който дълги години се състезаваше в Португалия. Отседнахме в Парк хотел Изида, тренирахме в зала "Добротица". Условията за подготовка са много добри, а хотелът е истински дом за шампиони. Предлага всичко от което има нужда един професионален състезател. Тук можем не само да се подготвим добре за предстоящи състезания, но и да се възстановяваме след тях. Хотелът е направен от хора, които са близо до спорта и знаят от какво има нужда един истински спортист. Оттук нататък ще насочваме много лекоатлети да идват да тренират в Добрич, защото тук има една много хубава база”, заяви Фернандо Силва. Ана сподели, че е тренирала за един от най-важните кросове от европейския календар, който е тази неделя в Мадрид. Тя признава, че най-незабравимият й момент е Олимпиадата в Атланта през 1996 г. Португалката, която на 15 януари 2011 година ще стане на 37 години, ще сложи край на кариерата си след Игрите в Лондон.  
„Нашата цел е Олимпиадата в Лондон, а пътят към британската столица минава през Добрич”, категорична е шампионката.

 


Сходни връзки

ЗВЕЗДИ НА ПОРТУГАЛСКАТА ЛЕКА АТЛЕТИКА ХВАЛЯТ УСЛОВИЯТА ЗА ПОДГОТОВКА В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди