изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:12 EEST
Арестуваха кмета на Белослав с 5000 лв. рушвет    
Ред и сигурност Арестуван е кметът на Белослав Емил Дичев, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура Варна Радослав Лазаров.  Дичев е задържан на 17 декември по досъдебно производство, наблюдавано от Окръжна прокуратура - Варна, под ръководството на наблюдаващия прокурор, следователи от ОСлО при ОП - Варна, съвместно с органи на ДАНС, предаде "Фокус".

Той е задържан непосредствено след получаването на подкуп в размер на 5000 лв. При последвало претърсване в кабинета на задържания в сградата на общината са намерени и иззети около 150 000 лв. в различни валути.

На Дичев е повдигнато обвинение за квалифициран подкуп (извършен от лице, заемащо отговорно служебно положение), деяние, наказуемо с лишаване от свобода за срок от три до десет години, глоба до 20000 лв. и лишаване от права.

Дичев е задържан за 72 часа. Искането за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража” ще бъде внесено в ОС Варна в понеделник, 20 декември. http://dnes.dir.bg

Арестуваха кмета на Белослав Емил Дичев
Дата: 18-12-2010 17:48

 

Кметът на Белослав Емил Дичев е бил задържан, научи afera.bg Преди време срещу Дичев имаше атентат с взрив на автомобила му. Дичев, заедно с кмета на Аксаково Атанас Стоилов са най-успешните кметове в региона по усвояване на европейски пари от проекти. Друг е въпросът по какъв начин са ги издействали и разпределяли.

Другият скандален конфликт, в който се набърка кметът на Белослав е с прословутото пристанище, където текат спорове от години. Официална информация по случая от ОДП - Варна засега по задържането на Дичев няма.

 

Afera.bg

Емил Дичев е трети мандат кмет, Борисов го дава за пример

Задържаният с подкуп кмет Емил Дичев трети мандат управлява Белослав. На местните избори през 1999 г. е издигнат от СДС. На следващите два вота се явява като независим кандидат, подкрепен от СДС, НДСВ и ДПС, и печели още на първи тур.

През февруари 2007 година пред гаража на градоначалника избухна бомба. Взривът нанесе поражания на автомобила на градоначалника.

Заради работата си като кмет Дичев беше поздравен от министър-председателя Бойко Борисов през октомври тази година. Премиерът посети Белослав заради откриването на нова канализационна система и даде за пример града като първи в страната, който е с изцяло подменена ВиК мрежа.

Емил Дичев е роден през 1967 г. в Белослав. Висшето си образование е завършил в Москва. Работил е в банковата система преди да бъде избран за кмет.

http://dariknews.bg

Бойко Борисов нахока кмета на Белослав

Премиерският гняв се стовари днес върху главата на кмета на Белослав Емил Дичев.
Това стана по време на откриването на новия партиен офис на ГЕРБ във Варна. Резкият тон и агресията в гласа на премиера смразиха съпартийците и симпатизантите му в клуба на ул. „Сан Стефано“.

„Фериботът ще спре, защото Станишев не е платил парите. Кажете го това ясно на глас, да го чуят всички. Аз сега какво да направя сега“, развика се Борисов на белославския кмет, който тихо и смирено го беше помолил държавата да финансира дейността на ферибота, който свързва двете части на града, разположени от южната и северната страна на езерото. После премиерът се успокои и нареди на областния управител Данчо Симеонов да види какво може да се направи по въпроса.

Пред медиите Дичев обясни, че БМФ иска да спре ферибота от началото на месец май. Причината е парично задължение от общо 205 хиляди лева, което общината няма възможност да плати на параходството. Кметът на Белослав  подчерта, че е искал помощ от държавата и през 2008, и през 2009 година, но му е било отказано.

Областният управител пък успокои нещата с думите, че ще бъде уточнено какво трябва да се направи за да не бъде спрян ферибота. На въпрос от къде ще намери парите, той отговори, че има нещо в предвид, но не разкри никакви подробности. 

Преди официалното откриване на партийния офис на ГЕРБ премиерът посети акостиралия на пристанище Варна боен кораб на ВМС на САЩ „Джон Хол”. Борисов беше придружаван от посланика на САЩ Джеймс Уорлик. Министър-председателят направи панорамна обиколна на палубата и слезе да разгледа и машинното отделение.

24.04.2010 http://www.varnautre.b

 

 


Сходни връзки

Арестуваха кмета на Белослав с 5000 лв. рушвет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди