изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 17:24 EEST
НАП ОТЧИТА НАМАЛЕНИЕ НА ДАНЪЧНИТЕ НАРУШЕНИЕ В СТРОИТЕЛСТВОТО    
ИкономикаАнализ на приходната агенция показва, че при 60 % от сделките с учредяване на право на строеж в страната са се укривали данъци, като най-често срещаният проблем е, че строителите не начисляват дължимия данък върху добавената стойност.

Това съобщиха от пресцентъра на НАП, като допълват, че годишно щетите за бюджета се изчисляват в размер на 42 млн. лв. С цел предотвратяване на нарушенията приходната агенция е извършва 92 пилотни ревизии, като досега инспекторите са разкрили укрит ДДС при 35 приключили ревизии за 3,5 млн. лв. или 100 хил. лв. средно на ревизия.
Паралелно с ревизиите експертите на НАП провели среща с членовете на Камарата на строителите в България. На тази среща строителният бранш е споделил, че част от нарушенията се дължали на непознаване на законовите изисквания, но членовете на камарата са поели ангажимент да променят данъчното си поведение.
По данни на НАП след срещите и ревизиите рискът от избягване на облагане при сделките с право на строеж е намалял драстично. При средна фискална щета на тримесечие от 10 млн. лв., за последното тримесечие на 2010 г. оценките на приходната агенция са, че злоупотребите са на стойност 776 000 лв. или намаление с над 10 пъти.
 


Сходни връзки

НАП ОТЧИТА НАМАЛЕНИЕ НА ДАНЪЧНИТЕ НАРУШЕНИЕ В СТРОИТЕЛСТВОТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди