изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:10 EEST
ДОБРИЧ СЕ ПОКЛАНЯ ПРЕД ЧАСТИЦА ОТ КРЪСТА ГОСПОДЕН    
ОбществоВарненски и Великопреславски митрополит представи викария на епархията епископ Йоан

Ранният час и студеното време не спряха десетки жители на Добрич, които вчера в 8 часа вече бяха в храм "Свети Охридски" в очакване Варненски и Великопреславски митрополит Кирил да донесе частица от Кръста Господен. Множество хора се поклониха пред светинята, като измолваха здраве и благоденствие за себе си и своите семейства и близки, като се помолиха освен пред частицата от Кръста Господен, също и пред мощите на още шестима светци, които дядо Владика също донесе. Мъже и жени се поклониха пред мощи на светите апостоли Йаков, Андрей, Вартоломей, както и на великомъчениците Варвара и Екатерина. Мощите ще бъдат в Добрич до Коледните празници, като за тяхното идване от катедралния храм във Варна, където се съхраняват, съдейства кметът на Добрич Детелина Николова. Храм "Св. Климент Охридски" ще бъде денонощно отворен, за всички, които желаят да се поклонят пред светините.
Точно в 9 часа Варненски и Великопреславски митрополит Кирил заедно с новия викарий на епархията, когото той представи - епископ Йоан, и свещеници от добричката духовна околия, започнаха отслужването на светата литургия. През целия ден добричлии се редяха, за да измолят здраве и благоденствие.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ СЕ ПОКЛАНЯ ПРЕД ЧАСТИЦА ОТ КРЪСТА ГОСПОДЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди