изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:46 EET
Божидар Димитров е подал оставка, Борисов е приел    
Политика Божидар Димитров е подал оставка. Това съобщи самият той в предаването на Цветанка Ризова "На четири очи" по Нова телевизия. Оставката е била подадена следобед и премиерът Бойко Борисов я е разписал и приел, уточни Димитров. От около час вече не съм министър, заяви Димитров в ефир. Бившият вече министър няма да става депутат, а най-вероятно ще се върне на директорския пост в Националния исторически музей, откъдето тръгна към министерския пост.


Димитров научил от новините, че премиерът ще поиска оставката му, както и на всички дипломати с агентурно минало и принадлежност към „Държавна сигурност".
„Не ми е все тая, но си казах „Ей, дойде му времето". Аз съм историк и знам, че всяко нещо е временно", призна Божидар Димитров. Той не е обиден, защото в „политиката няма място за чувства".

Очаква се в близките дни парламентът да гласува официално освобождаването на Димитров от поста, както и да бъде одобрен негов заместник.

В събота министърът без портфейл Божидар Димитров съобщи, че оставката вече я  е написал и ще я даде на премиера в понеделник, предаде "Фокус".

По-рано в събота премиерът Бойко Борисов каза в предаването на Дарик радио, "Годината", че очаква в понеделник министър Божидар Димитров да подаде оставка сам заради принадлежността му към структури на бившата Държавна сигурност.
 
В петък, в предаването "Панорама" на БНТ премиерът Бойко Борисов коментира, че скандалът с посланиците идва в момент, когато България се опитва да убеди партньорите си, че надлежно ще пази Шенген. Той не е говорил още с президента по темата, стана ясно още от думите му. "Божидар Димитров е единственото наше изключение. Разлика между него и дипломатите е, че той участва в изборите като мажоритарен кандидат, като всички знаеха, че има досие в Държавна сигурност, и хората го избраха, знаейки за досието му", каза премиерът. "Готов съм обаче и с него да се разделя, ако решим да останем верни на принципа да няма бивши агенти в управлението. Ако Първанов оттегли посланиците, ние ще се разделим с Божидар Димитров. Ще го направя мигновено, колкото и да ме боли. Искам тази история да завърши така, че нашите евроатлантически партньори да имат доверие в България", подчерта Борисов в конферентна връзка от Брюксел на 17 декември. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Божидар Димитров е подал оставка, Борисов е приел | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди