изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:38 EEST
Бойко прие оставката на Божидар Димитров, утре и на Павлин Димитров    
Политика „С много мъка и съжаление", премиерът Бойко Борисов е приел оставката на министър Божидар Димитров. По собствено желание, оставка заради досието си ще подаде утре и заместникът на Цветан Цветанов в МВР - Павлин Димитров.

Две, а не една ще са оставките във властта заради скандала с дипломатите, които са били съпричастни с бившата Държавна сигурност.

Благодаря му за свършената работа. За да покажа, че принципите на ГЕРБ са винаги на първо място, приех неговата оставка. Съжалявам много - каза Борисов. С много мъка защото ми е много добър приятел, много добър човек, уважаван историк.

Така Борисов обясни пред бТВ мотивите си да приеме оставката на министъра без портфейл Божидар Димитров.

Той обаче няма да е единственият, който ще се раздели с поста си заради скандала с досиетата на дипломати.

Това ще направи и заместник-министърът на вътрешните работи Павлин Димитров, който е бил щатен служител на ДС.

Димитров сам заявил, че иска да напусне поста, за да не създава напрежение във властта, със същите аргументи, премиерът утре ще приеме оставката му.

Няма да е такава обаче съдбата на областните управители на ГЕРБ, които са работели в тайните служби.

Те са кадрови офицери и работят на територията на България. Те не създават проблеми, отсече Бойко.

Относно политиката на ГЕРБ за дипломатите с досиета, Борисов каза, че ще иска от Първанов да бъдат отзовани всички посланици, чиито имена са оповестени от Комисията по досиетата.

По темата с подслушванията, за която ГЕРБ търпи ежедневни критики, премиерът каза, че парите за подслушвания не са 100 млн. лева както се твърди, а били под 20 милиона. Според Борисов няма нищо лошо хората във властта да бъдат подслушвани.

Най-доброто средство за изграждане на доверие е проверката. Какво е лошото в това системно да се проверяват различни министри или шефове?, попита Борисов.

По думите му, когато има сигнал това е начинът, „започваш да кичиш мероприятия и да чакаш да падне някаква информация". Борисов допълни, че службите трябва и него да слушат.

Премиерът коментира и последния знаков арест - на кмета на Белослав Емил Дичев, който бе заловен с подкуп.

Според Борисов, ставало дума за подкуп от 50 000 лева, а не за 5000, както обявиха от прокуратурата. Премиерът обаче познавал Дичев и каза, че бил кмет за пример, който усовил всички по европроекти, които общината е можела да спечели. Така, средствата в Белослав от 5 милиона лева, колкото е бюджетът на общината, станали 35 милиона.

Стана ми много мъчно като разбрах, че е взел подкуп. Ето, такъв човек заслужаваше да му дадем като добавка тези 50 000 лева, каза Борисов за задъражния кмет. http://www.bnews.bg/

 


Сходни връзки

Бойко прие оставката на Божидар Димитров, утре и на Павлин Димитров | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.32 секунди