изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:45 EEST
МАГАЗИНИ СВА ПОДАДОХА РЪКА НА АЛЕКС    
ОбществоДва от магазините на СВА в Добрич се присъединяват към кампанията "Да протегнем на Алекс ръка!", като предоставят възможност във фоайетата им да бъдат организирани Коледно-новогодишни базари.


От днес в магазините на СВА в Дома на книгата и в кв. "Балик" ще се продават сурвакници, картички и други коледни и новогодишни сувенири. Те са изработени от деца от училища от Добричка област. Набраните средства ще бъдат внесени по сметката на 4-годишната Александра Маркова. Закупувайки си коледни и новогодишни украси добричлии ще могат да помогнат за лечението на детето и да се докоснат до таланта на добричките деца, които са ги изработили. Организаторите на кампанията "Да протегнем на Алекс ръка" изказват сърдечна благодарност на собствениците на двата магазина на СВА за оказаната подкрепа.
Деца с добри сърца от цялата Добричка област откликват на апела на организаторите на кампанията "Да протегнем на Алекс ръка!". Със сръчните си ръце те изработват красиви сурвакници, картички и други коледни и новогодишни сувенири. Първи в инициативата се включиха възпитаници на ОУ "Христо Ботев" в Добрич, които бяха запалени от децата от 5 "а" клас, където учи Мирослав - брат на Александра. Учениците направиха красиви картички и ароматизатори от естествени материали. Сурвакници, красиви топки от облепени с цветна хартия балони и картички сътвориха децата от ЦДГ №10 "Слънчице" в Добрич. Кристиана Попова от 4 група "Калинка" пък дари 20 лева. С картички и сувенири се включиха в кампанията и малчуганите от ЦДГ №23.
Четири чувала, основно със сурвакници и картички, е приносът в инициативата на възпитаници на СОУ "Любен Каравелов". Учениците ги изработиха в часа по изобразително изкуство заедно с преподавателя си Марина Борисова. Много от картичките са придружени с прекрасни пожелания за Алекс. Изключително красиви са картичките на възпитаниците на 11 "а" клас - те са изработени в часа по информационни технологии с преподавател Лилия Петрова. В кампанията се включиха и деца от финансово-стопанска гимназия "Васил Левски". Деца от 8 "а" и 8 "б" клас направиха чудесни сурвакници. Творбите на учениците от 8 "а" клас са съпътствани с картичка със следното послание: "Скъпа Алекс, учениците от 8 "а" клас на ФСГ "Васил Левски" ти пожелават щастие, късмет и бързо оздравяване. Ще се радваме след години да учиш в нашата гимназия". Красиви сурвакници и картички изработиха и възпитаници на Гимназията по аграрно стопанство в Добрич.
Кампанията надхвърли рамките на Добрич, в инициативата се включват и деца от областта. Красиви сурвакници изработиха ученици от СОУ "Асен Златаров" в Шабла, които посещават Общинския детски комплекс в града с директор Ана Христова.  Сурвакници, украсени с вълна и сушени плодове, пък направиха сръчните ръце на деца от ОУ "Г. Раковски" в балчишкото село Сенокос с директор Марина Вълчева. В инициативата се включи и клуб "Екология" към ОУ "Христо Ботев" в село Стожер с ръководители Иванка Петрова и Парашкева Стаменова. Коледните сувенири са изработени от екологични материали, сподели директорът на училището Пламен Тодоров. Инициативата за изработване на коледни и новогодишни сувенири дори излезе от Добричка област. 19-годишният Димитър Игнатов изработи и дари за Алекс оригинални снежни човечета на клечки.
Имената на децата-дарители ще бъдат вписани в профила на кампанията "Да протегнем на Алекс ръка!" във Фейсбук.
Банковата сметка на Александра Маркова е:
IBAN сметка: BG29UNCR70001502098286, BIC: UNCRBGSF, УниКредит Булбанк - клон Добрич.


 


Сходни връзки

МАГАЗИНИ СВА ПОДАДОХА РЪКА НА АЛЕКС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди