изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 08:10 EEST
НАЛАГА СЕ ПРЕФОРМУЛИРАНЕ НА ВИЗИЯТА НА ОБЛАСТТА    
НовиниНа провелото се вчера заседание на Областния съвет за регионално развитие бе представена междинната оценка на Областната стратегия за развитие на Добричка област за периода 2007-2013 година. Това съобщиха от пресслужбата на администрацията. Презентация бе направена от  изпълнителя на услугата - "Географика" ЕООД.

Насоките за актуализация на Областната стратегия за развитие на областта са изготвени, като са отчетени основни моменти, добавят от администрацията. Като първи момент се взема предвид промяната в Закона за регионално развитие, според който са поставени нови специфични изисквания. Така стратегията се трансформира от дългосрочен в средносрочен документ за стратегическо планиране на регионалното развитие, който се разработва в съответствие с регионалния план за развитие.
Според препоръките в Междинната оценка, Главната стратегическа цел на Областната стратегия за развитие би могла да се преформулира по следния начин: "Област Добрич да продължи да се развива на основата на  своите сравнителни предимства, динамично развиваща се местна икономика, ефективно усвояваща средствата от националния бюджет и европейските фондове". Актуализацията на стратегическия документ налага преформулиране и на визията за развитие на областта - Добрич да се утвърди като жизнеспособна, устойчиво развиваща се териториална единица, предлагаща атрактивна инвестиционна среда, в която местната общност да живее и да се труди в хармонична природна, социална и бизнес-среда, добавят от пресслужбата на администрацията.
В рамките на заседанието кметът на Добрич Детелина Николова, която е и председател на сдружението за изграждане на регионално депо, представи информация за провелата се среща с губернатора Желязко Желязков, представители на МОСВ, относно възникнали проблеми по изграждането на Регионалната система за управление на отпадъците- регион Провадия.
Пред членовете на съвета, ресорният зам.-областен управител д-р Катя Ганова  предложи  съставът и бе одобрено решение за определяне членовете на Звеното за мониторинг и оценка към Областната стратегия за развитие на социалните услуги 2011- 2015 г. на областта
 


Сходни връзки

НАЛАГА СЕ ПРЕФОРМУЛИРАНЕ НА ВИЗИЯТА НА ОБЛАСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди