изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:16 EET
Париж и Берлин официално не ни искат в Шенген    
Европейски съюз

В писмо до еврокомисаря за вътрешните работи Сесилия Малмстрьом френският и германският вътрешни министри пишат, че присъединяването ни ще е "преждевременно", ако стане през март 2011 г. Франция и Германия официално искат отлагане на присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство, съобщава електронният сайт на радио "Франс ентернасионал"-Румъния.



В писмо до еврокомисаря за вътрешните работи Сесилия Малмстрьом френският и германският министри на вътрешните работи - Брис Ортьоф и Томас де Мезиер, заявиха, че това присъединяване би било "преждевременно", ако се случи през март 2011 г.

"Не са осъществени всички условия за присъединяването на двете страни към Шенегенското прсостранство", се посочва в писмото на двамата министри. Те говорят за "недостатъци" в областта на сигурността и правосъдието, борбата с корупцията и организираната престъпност.

"Не е възможно да не вземем предвид тези недостатъци, констатирани от Европейската комисия в механизма за сътрудничество и проверка", казват двамата министри.

Тези недостатъци могат да имат тежки последствия за вътрешната сигурност на ЕС, пишат още Брис Ортьоф и Томас де Мезиер, заради влиянието, което могат да имат върху границата и върху достъпа до базите данни на Шенген.

Игнорирането на забелязаните пропуски не би било реалистично, нито отговорно, посочват те в заключение.

"Смятаме, че решението трябва да бъде взето, когато основните проблеми, създаващи безпокойство, бъдат решени. Тоест когато бъде постигнат необратим напредък в борбата с корупцията и организираната престъпност", посочват двамата министри.

В същото писмо се признава обаче, че от техническа гледна точна процесът на присъединяване на Румъния и България към Шенгенското пространство е като цяло положителен. http://www.vesti.bg/i

Френският външен министър Брис Ортьоф (вляво) и германският му колега Томас де Мезиер

 


Сходни връзки

Париж и Берлин официално не ни искат в Шенген | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди