изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:42 EET
Добричкия окръжен съд изгражда обществен съвет като консултант на развитието му    
Ред и сигурност            Изграждането на обществен съвет към Добричкият окръжен съд бе обсъдено днес на среща при председателя на съда Енчо Енчев. Целта на структурата е да обедини усилията на работещите в областта на правото, общественици и представители на медиите за утвърждаване на публичния образ на съда като професионална, авторитетна, отговорна и безпристрастна институция. Тя периодично ще обсъжда как съдът представя своята дейност в обществото и ще дава препоръки за развитието му, без да се меси в съдебната дейност.

В срещата участваха Георги Милков - председател на Сдружение „Център на неправителствени организации” – Разград, председателят на Дружество 24 на Съюза на българските журналисти Петранка Божкова и председателят на Съвета на съдебните заседатели при Добричкия окръжен съд Димитър Стефанов, съдия Деница Петрова – координатор на съда в сътрудничеството му по План 2 на Програмата за развитие на съдебната система и Николинка Колева – съдебен администратор на Добричкия окръжен съд.

На срещата бе решено в обществения съвет да бъдат поканени общественици и представители на неправителствени организации, които не се занимават с лобиране. Добричкият окръжен съд ще проучи в следващите месеци с анкета мнението на гражданите за административното обслужване и за удовлетвореността от предоставяната от него информация. Резултатите от изследването ще послужат за набелязване на мерки за подобряване на работа и публичния образ на институцията.

 

21.12.2010 г.                                            Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Добричкия окръжен съд изгражда обществен съвет като консултант на развитието му | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди