изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:34 EET
Синът на българите, застреляни в Португалия: Убийството е за пари    
НовиниСинът на двама от българите, застреляни в Португалия, твърди, че убийството е било за пари. Бизнесът на родителите му бил легален. Телата на съпрузите Сашка и Васил и на още един наш сънародник бяха открити в неделя край ферма в южната част на страната. Петдесет и пет годишният Васил заминал за Португалия преди три години. Преди това имал бизнес с гуми в Перник, който не потръгнал. Първоначално работел по строежи, но скоро срещнал родопчанина Ясен. Двамата решили да подхванат бизнес със скрап. Регистрирали фирма, купили и камион. .

"Те отиват и изкупуват скрап, например, прекупват го и го карат на друг прекупвач. Имат договорни отношения, не са изкарвали баснословни суми. Аз лично, доколкото от баща ми знам, 1 500 евро на месец”, разказва Ивайло - синът на убитите Сашка и Васил.

Преди няколко месеца в Португалия емигрирала и съпругата на Васил - Сашка. Все още си търсела работа, но понякога пътувала с тях. Както станало и във фаталния ден.Тримата се качили в камиона и пропътували десетки километри, тъй като имали уговорка да сключат сделка за метали.

"Най-вероятно е капан. Това, което съм чул от приятели на баща ми, причината са пари. Те са имали оборотни пари - около 10 000 евро. Чрез тях са купували желязо, и най-вероятната причина са тези пари”, смята Ивайло. 

Парите са и истинската причина Васил да емигрира. Семейството му затънало в дългове. Ипотекирали жилището си. Убитият мъж редовно помагал на сина си и семейството му.

Ивайло е заварчик, но в момента няма работа. Съпругата му се грижи за двете им деца. Трийсер годишният мъж няма време да се отдаде на мъката от загуба на двамата си родители. Сега търси варианти да събере 8 000 евро, нужни за транспортирането на майка му и баща му. За да ги изпрати в последния им път. http://www.btv.bg

ЗАСТРЕЛЯХА ТРИМА БЪЛГАРИ В ПОРТУГАЛИЯ

 


Сходни връзки

Синът на българите, застреляни в Португалия: Убийството е за пари | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди