изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:45 EEST
И те са на Балканите, но: Пиян министър=оставка    
Ред и сигурност

Това е петата оставка на министър от управляващото от две години лявоцентристко правителство на премиера Борут Пахор. Словенският министър на регионалното развитие и местното самоуправление Хенрик Геркеш съобщи, че подава оставка, след като е бил спрян от полицията за шофиране в нетрезво състояние, предаде Ройтерс.



Това е петата оставка на министър от управляващото от две години лявоцеинтристко правителство на премиера Борут Пахор, чиято популярност пострада сериозно миналата година заради бавното възстановяване от икономическата криза и рязкото увеличаване на безработицата.

Според анализаторите оставката на Геркеш няма да се отрази сериозно на правителството.

Очаква се новият министър да бъде назначен през януари и вероятно, както и Геркеш, ще бъде член на Демократичната партия на пенсионерите (ДеСУС), участваща в управляващата коалиция.

"Оставката е неудобна, защото е втората на този пост и не предвещава нищо добро за усвояването на фондовете на Европейския съюз, но въпреки това тя няма да има сериозни политически последици", оцени политическият коментатор на люблянския в. "Дело" Таня Старич.

Предшественичката на Геркеш Злата Площайнер подаде оставка през октомври 2009 г. по здравословни и лични причини. http://www.vesti.bg

 


Сходни връзки

И те са на Балканите, но: Пиян министър=оставка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди