изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:56 EEST
ЧБУ "ГАЛИЛЕО ГАЛИЛЕЙ" ПРОСЛАВИ ДОБРИЧ ЧРЕЗ ЕВРОПЕЙСКИТЕ НАГРАДИ ПО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО    
ОбразованиеУчебното заведение бе отличено в категорията "Инвестиране в предприемачески умения"


Частното бизнес училище "Галилео Галилей" в Добрич е получило отличие в националния конкурс "Европейски награди за предприемачество 2011". Наградата е в категорията "Инвестиране в предриемачески умения", съобщиха от училището. Оттам припомниха, че "Европейски награди за предприемачество" e конкурс за инициативи в подкрепа на предприемачеството, организиран от Европейската комисия. Той се провежда във всички държави членки на ЕС заедно с Норвегия, Исландия, Турция, Хърватия и Сърбия. В България през тази година е второто му издание. Основна цел на конкурса е да бъдат открити и насърчени успешните инициативи за подкрепа на предприятията и предприемачеството; да бъдат отличени и споделени примерите за най-добри предприемачески практики; да бъде повишено съзнанието за ролята, която имат предприемачите в обществото и да бъдат подкрепени и вдъхновени потенциалните предприемачи, които да направят решителна крачка към стартирането на собствен бизнес.
През тази година в конкурса в България се състезаваха пет проекта. Образователният проект на ЧОУ "Галилео Галилей" на СНЦ "За предприемчиво гражданско общество" спечели номинацията в категорията "Инвестиране в предприемачески умения". На церемонията присъства Управителят на сдружението и на Училището Кирил Каменов. Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков връчи призовете на отличените - Сдружението с нестопанска цел "За предприемчиво гражданско общество", Добрич, класирано на второ място и победителя Junior Achievement България. Сдружението от Добрич бе отличено за проекта си "Частно основно училище "Галилео Галилей" в категорията "Инвестиране в изграждането на умения". Junior Achievement България получи националния приз за проекта "Учебна компания за студенти" в категорията "Насърчаване на предприемаческия дух". И двата проекта са насочени към създаването на предприемачески умения сред децата и младите хора.
Във връзка с наградата    г-н Кирил Каменов сподели: "Изключително сме щастливи, че двегодишните ни усилия да създадем оригинално, а защо не и уникално училище за предприемачи от най-ранна възраст най-после получи такова голямо признание. В предколедните празници искаме да благодарим за доверието на родителите на нашите ученици, с които в дните на несгоди и в радостните мигове бяха и са рамо до рамо с нас! Ценим опората, която ни бе оказана от кмета на град Добрич, г-жа Детелина Николова, както и на Общинския съвет, които от първия миг на хрумването, на идеята Добрич да стане център по инвестиране в най-малките предприемачи досега са неотклонно с нас! Центърът за бизнес и култура и лично на г-жа Правда Димова в оригиналните ни инициативи стана наш истински приятел! Благодарим и на Областната управа и лично на г-н Тодор Георгиев, поощрил Сдружението ни да кандидатства с проекта за училището в Европейските награди 2011 година...     Европейската награда по предприемачество от Националния конкурс е награда и за нашите учители. Ние повярвахме в тях и те доказват ежедневно, че усвояването на предприемаческите умения може да се превърне в нов педагогически метод".
 


Сходни връзки

ЧБУ "ГАЛИЛЕО ГАЛИЛЕЙ" ПРОСЛАВИ ДОБРИЧ ЧРЕЗ ЕВРОПЕЙСКИТЕ НАГРАДИ ПО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЧБУ "ГАЛИЛЕО ГАЛИЛЕЙ" ПРОСЛАВИ ДОБРИЧ ЧРЕЗ ЕВРОПЕЙСКИТЕ НАГРАДИ ПО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО
Автор: Anonymous да 2011-01-10 @ 15:44 EET
БРАВО! ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ И ДА ЖЪНЕТЕ ОЩЕ МНОГО УСПЕХИ! ВИЕ ГО ЗАСЛУЖАВАТЕ!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди