изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:32 EEST
Храм „Света Троица” – с художествено осветление    
КоледаВ навечерието на най-светлия християнски празник, навръх Бъдни вечер, храм „Света Троица” ще светне с ново художествено осветление, съобщиха от общината.

Това е поредният обект, който Община град Добрич осветява на територията на града. Инициативата на Община Добрич е реализирана с финансовата подкрепа на Пенсионна осигурителна компания “Доверие”, а изпълнител е Осветителен център „Габровски”. Основите на храма са положени на 29 юни 1905 година, а главен архитект на проекта е Петко Момчилов от София. Цялата църква е построена благодарение на волни пожертвования на родолюбиви граждани на Добрич. Те събрали средствата, като значителна част от сумата е дадена от добричкия дарител и благодетел Райко Цончев. През 1912 година църквата е осветена от епархийския архиерей митрополит Симеон заедно с гостуващия специално за случая Скопски митрополит Теодосий.
На 24 декември храмът за седми пореден път ще се превърне в „семейно огнище” за децата от Дом „Дъга”. Църковното настоятелство към храма с подкрепата на Община град Добрич организират коледна празнична трапеза , на която ще бъдат подредени постни ястия и лакомства. Децата ще бъдат благословени лично от Варненския и Великопреславски митрополит д-р Кирил, а кметът на Добрич Детелина Николова ще отправи пожелания за здраве и успехи.
 


Сходни връзки

Храм „Света Троица” – с художествено осветление | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди