изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:10 EEST
Костов за ГЕРБ: Брутално прекрачиха прага и това няма да им се прости    
ПолитикаВ държавата има отчаян полицейски натиск, който вече се трансформира в полицейско насилие. На управляващите това няма да им се прости. Опозицията ще ги атакува в европейския парламент, а това което европейците мразят повече от корупцията и организираната престъпност, е полицейското насилие. Така коментира пред Нова тв скандала с вътрешния министър и лекарите в Горна Оряховица лидерът на ДСБ Иван Костов.

Преди интервюто Костов прие поздравления за рождения си ден. "Обадиха ми се двата внука, пожелаха ми късмет, здраве, живот. Не са много изобренттателни, но за момчета това е много", разказа рожденикът.

За снощния цирк в парламента коментарът му бе "Цветанов не събра кураж да каже каквото и да е. Това позволи на опозицията да вземе думата и да покаже, че Народното събрание е важният фактор. Но имаше едно мерене на сили, което накрая, за съжаление спечелиха БСП, ДПС и подкрепящите ги независими от РЗС. Това беше един лош финал на парламентарните дебати преди празниците, помрачи ги някак си и беше унизително за министъра."

"Политическият живот е един голям театър с роли, действие, сценарий, интрига, за да има какво да се гледа. Място, от което хората да си извличат поуки, кондензат на обществения живот. В този смисъл - имаме лоши актьори", заключи Костов. 

"Огласяването на експертизата за мъртвороденото бебе в Горна Оряховица е забавено с три дни, за да може да се извлече от протоколите само това, което да придаде на заключенията двусмислено съдържание.
Прокурорът направи титанично усилие за защита на министъра. Но тази точка 4, която е разсекретена, е само по един от трите анализа и той показва, че са направени всички опити за съживяване на бебето. Пропуска се, че има и други анализи - хистологичен, на кръвта. На ми се говори просто", коментира управляващите синият лидер.

"Това няма да им се прости, опозицията ще ги атакува в Европейския парламент именно по тази линия, защото те няколко пъти прекрачиха прага, и то по брутален начин. Но ние живеем в демократична държава и ще я защитаваме", каза  Иван Костов.

"Задаваме въпроси, но няма кой да ни отговори

Народното събрание ще извика този министър и ще го накара да отговаря на въпросите

Той трябва да понесе политическата отговорност за случая. Емоционално може да бъде разбран - докладвали му, възмутил се е, но е допуснал маса грешки. Без експертиза е нахлул в процес, който не е негова работа, а на здравното министерство. Така не се прави, това е полицейско насилие".

Костов се обърна директно към политическия кабинет на министъра. "Те да не си мислят, че са анонимни", закани се той, споменавайки поименно генералния комисар на МВР Калин Георгиев и шефа на антимафиотите Станимир Флоров. 

"Този казус ще завърши с това, че министърът трябва да се извини с максимална откровеност и сърдечност и трябва да даде гаранции, че служителите му ще се държат отговорно. Защо трябва да унижават една лекарка, защо да я събличат на разпита? Ако хората не са обучени, да ги обучат, за да знаят какво могат да правят със свободен български гражданин", препоръча лидерът на ДСБ.

Министър-председателят не трябва да се предава и да се примирява, че сме опаковани с Румъния

премина той към другата актуална тема - отказът за влизането ни в Шенген. Трябва да бъдем разделени, както ние успяхме да разделим България от Румъния, когато свалихме визите. Те също трябва да го направят, имаме много силен посланик във Франция, за разлика от Германия, където посланикът ни е с отнета представителност. За шест месеца трябва да угодим на Франция и да променим отношението

"Има подозрения, че президентът е заинтересован България да не влезе в Шенгенското пространство, за да реализира тук интересите на други страни", продължи Костов. "Ако откаже да отзове посланиците с досиета обаче Първанов ще превърне тези дипломати в зомбита, ще стоят, ще се движат, но няма да имат представителност", предупреди той.

"Съдиите ни пускат от затворите контрабандисти, които тровят Европа. Нямаме цялостните механизми да приложим технически средства, а европейците се чувстат сигурни през закона, не през бабаитлъка. Ако сте корумпиран, как ще пазите границата", запита Костов. "А главният прокурор, бивш съветник на президента, налага решенията, носи отговорност, но кога сте го чули да каже нещо по този повод?"

"Имаме абсолютно провален президент", заключи Костов. Не пожела да разсъждава на глас за репликата на Първанов, че Борисов бил слаб премиер, защото това ниво на разговор било много ниско.

За себе си лидерът на тъмносините каза, че е истински реформатор и даде пример за реформиране през управлението с Китай - там сега отново бързо се наваксва икономическото изоставане. А у нас реформи са под мотото "Развали дворец, построй колиба".

"Празниците са малко в живота, той е тежък и затова трябва да ги ценим", каза Костов и отправи пожелание за светло Рождество. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Костов за ГЕРБ: Брутално прекрачиха прага и това няма да им се прости | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди